Batalla campal entre policia i manifestants al costat del pàrquing de la T1 (Albert Gea/Reuters)
Batalla campal entre policia i manifestants al costat del pàrquing de la T1 (Albert Gea/Reuters)

Tres anys de presó per ruixar els Mossos amb un extintor en la protesta del Tsunami a l'aeroport

La Fiscalia demanava inicialment nou anys de presó per desordres i atemptat a l'autoritat per la mobilització de Tsunami

Un jove independentista ha acceptat aquest dilluns tres anys i quatre mesos de presó per la protesta del Tsunami Democràtic a l'aeroport del Prat

La sentència és fruit d'un pacte, que inclou la suspensió de l'ingrés a la presó del noi

La Fiscalia inicialment li demanava fins a nou anys de presó, petició que ha rebaixat a gairebé un terç, a més d'una multa de 1.400 euros i un curs de formació, cosa que la defensa ha acabat acceptant en la vista oral celebrada a l'Audiència de Barcelona.

El jove estava acusat de buidar un extintor davant dels Mossos d'Esquadra en els aldarulls a l'aeroport del Prat després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O, l'octubre del 2019.

Segons el relat de la Fiscalia acceptat per la defensa, el 14 d'octubre cap a les cinc de la tarda el noi era al vestíbul de la T-1. Unes 200 persones intentaven accedir a la terminal per paralitzar l'operativa de l'aeroport i no feien cas de les ordres policials d'abandonar la infraestructura.

En la protesta es va aturar el servei de metro i es va bloquejar el pas dels passatgers, cosa que va causar el caos a la terminal.

Els agents de la Brimo dels Mossos van intentar aturar l'arribada d'aquests manifestants. Segons la policia, el jove, que anava tapat amb un casc integral de moto, va agafar un extintor i el va buidar davant dels agents. Després va llençar l'extintor cap als policies i la bombona va caure entre les dues línies d'antiavalots.

ARXIVAT A:
Procés catalàMossos d'EsquadraTsunami Democràtic
Anar al contingut