Catalunya compta amb un programa pioner de trasllat amb ECMO pediàtric (SEM)

Trasllat d'alta complexitat d'un nen amb suport vital des de Pamplona fins al Vall d'Hebron

Més de 30 professionals del SEM, l'equip d'UCI Pediàtrica de Vall d'Hebron i professionals de l'Hospital Universitari de Navarra han participat en el trasllat amb ECMO pediàtric

ReActualitzat

Gran mobilització aquest cap de setmana per al trasllat d'un infant que necessitava suport vital des de l'Hospital Universitari de Navarra fins a l'Hospital Vall d'Hebron. L'infant ha estat traslladat amb una ambulància especial, i hi han participat més de 30 professionals del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). 

Gràcies a la col·laboració d'especialistes en logística d'emergències sanitàries, l'equip d'alta complexitat de la Unitat d'Altes Capacitats, professionals de l'equip d'ECMO i d'UCI Pediàtrica de l'Hospital Vall d'Hebron i un metge i una infermera de la base pediàtrica de l'Hospital Sant Joan de Déu, el nen ja està ingressat a Barcelona. 

 

 

L'ECMO, l'oxigenació per membrana extracorpòria, és una tècnica que proporciona suport cardíac i respiratori a pacients en situacions de cures intensives. A través d'una màquina que bomba la sang per oxigenar-la, permet que els pulmons i el cor descansin de les seves funcions en moments en què no les poden dur a terme amb normalitat.

El programa català de trasllat amb ECMO pediàtric, pioner a l'estat

Catalunya compta amb un programa de trasllat d'ECMO pediàtric únic a l'estat que garanteix assistència durant 24 hores del dia des de qualsevol punt del territori, tot i que també es fa extensiu més enllà. 

Hi participen l'Hospital Vall d'Hebron, que és el de referència, l'Hospital Sant Joan de Déu i el SEM, i estableix un protocol que s'ha activat diverses vegades amb pacients de procedència diversa. És el cas de l'Aisha, una nena de 10 anys que va poder ser traslladada de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, o de la Lara, de només un any i mig, que va ser desplaçada de manera urgent des de l'hospital mallorquí de Son Espases.

 

 

ARXIVAT A:
SalutInfància
Anar al contingut