La històrica marca de motos arrossega dificultats econòmiques des de la fallida del 2015

Tota la plantilla de 112 treballadors de Gas Gas es queda sense feina durant sis mesos

L'expedient de regulació d'ocupació temporal arriba després que la companyia no fes efectius els 20 acomiadaments pactats a la factoria de Salt
Actualitzat

El fabricant de motos de Salt Torrot-Gas Gas ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació temporal que afectarà tota la plantilla. Els més de 100 treballadors de l'empresa perdran la feina durant sis mesos.

L'expedient arriba després que l'històric fabricant de motos finalment no va fer efectius els 20 acomiadaments anunciats el mes passat a la factoria de Salt (Gironès). La firma, en part en mans d'un fons d'inversió, arrossega un deute de 23 milions d'euros, després que l'any passat les vendes es van reduir a la meitat.

 

 

La companyia està en mans del fons d'inversió Black Toro Capital , amb un 68% del capital. L'altre 38% és propietat d'Iván Contreras, conseller delegat i fundador de la marca de motos elèctriques.

En fallida fa 4 anys

La històrica marca de motos arrossega dificultats econòmiques, que la van abocar a la fallida l'any 2015.

L'empresa va entrar en liquidació i el fabricant de motos elèctriques Torrot, gràcies a un acord amb el fons d'inversió Black Toro Capital, la va comprar per 9,66 milions d'euros. Després de mesos de tenir la producció aturada, la fàbrica de Salt -ara, sota la marca Torrot Group-Gas Gas- va reprendre la producció a la cadena de muntatge al març del 2016.

 

 

A principis de maig de l'any passat, la fàbrica de Salt -d'uns 10.000 metres quadrats- va patir un aparatós incendi. Les flames, que van originar una intensa fumera, van acabar afectant només el 5% de la planta i no van malmetre l'estructura de la nau ni les cadenes de producció.

Nova planta a Cadis

A més de la fàbrica de Salt, Torrot-Gas Gas està ultimant l'entrada en funcionament d'una nova planta a Cadis. Les instal·lacions, segons va informar la companyia, se centraran a fabricar velocípedes i suposen una inversió de 16 milions d'euros.

De totes maneres, l'entrada en servei d'aquesta planta arrossega retards respecte a les previsions inicials, ja que havia d'inaugurar-se a finals de l'any passat. Al març d'aquest 2019, Torrot-Gas Gas anunciava l'inici d'obres per equipar la nova factoria.

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut