Els grups electrògens instal·lats a Tossa de Mar mentre no es resol la incidència (3Cat)

Reoberta al bany la platja d'Es Codolar de Tossa, després del vessament d'aigües contaminades

L'incendi d'un transformador d'Endesa va deixar sense llum 100 abonats i va afectar també la depuradora, que va deixar de funcionar i les aigües residuals van anar a parar a la zona de platges

RedaccióActualitzat

Tossa de Mar ha reobert aquest diumenge a mig matí la platja d'Es Codolar, tot i que amb bandera groga, després que aquest dissabte es tanqués al bany arran d'una incidència a la depuradora que va provocar el vessament d'aigua contaminada al mar.

L'origen del problema va ser l'incendi que s'havia registrat al migdia en un dels transformadors d'Endesa que subministra electricitat al municipi i que va afectar 100 abonats, entre els quals la planta de tractament d'aigua.

Aquí hi ha el transformador d'Endesa que s'ha incendiat aquest dissabte a Tossa de Mar (3Cat)

La manca de corrent elèctric va fer que les tres bombes que fan pujar l'aigua a la planta deixessin de funcionar, i les aigües residuals van anar a parar a la zona de platges.


Una vintena de restaurants afectats

A més, l'avaria elèctrica va tenir especial incidència al recinte emmurallat i va afectar també 20 restaurants del centre del poble. Molts van haver de tancar.

Els cables dels grups electrògens instal·lats a la platja creuen Tossa de Mar (3Cat)

A les vuit del matí d'aquest diumenge s'ha acabat de reparar el transformador incendiat i el subministrament elèctric s'ha reprès amb normalitat.

Dissabte es va recuperar de manera provisional, amb dos grups electrògens a la platja i un cablejat fins al poble a partir de les onze de la nit.

ARXIVAT A:
Medi ambientIncendis
Anar al contingut