El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dilluns en una entrevista a la CNN

Torra acusa Sánchez d'aprofitar la situació a Catalunya per fer "electoralisme"

El president espanyol en funcions insisteix en un míting del PSOE que Torra "condemni la violència" i "parli amb els altres catalans"

RedaccióActualitzat

Després de la intensa relació epistolar d'aquest dilluns entre el president Quim Torra i el del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, tots dos s'han continuat interpel·lant a través dels mitjans.

Torra ha aprofitat l'entrevista que li ha fet la cadena de notícies CNN en castellà per acusar Sánchez de fer "electoralisme" amb Catalunya:

"Estem en campanya electoral, i em sap molt greu que alguns vulguin fer electoralisme d'una situació que exigeix diàleg, que exigeix molta serenitat."

"Castigar els actes violents"


En aquesta entrevista, el president de la Generalitat ha afirmat que sempre ha dit "a mi no em representa la violència i la condemno":

Quim Torra: "Evidentment, qualsevol persona que ha comès un acte violent se l'ha de castigar, evidentment, és que només faltaria, però això ho hem dit sempre."

Pregunta: "Això específicament també?"

Quim Torra: "Ho hem dit sempre, sempre."

Quim Torra: "Sempre he estat al costat d'un moviment pacífic i democràtic amb la bandera del diàleg i la de la no-violència. Em mantinc aquí i mai sortiré d'aquí. A mi no em representa la violència i la condemno."

Sánchez insisteix: "Que condemni la violència"


Per la seva banda, Pedro Sánchez va aprofitar aquest dilluns al vespre precisament un acte preelectoral del PSOE a Alcázar de San Juan, a Ciudad Real, per continuar exigint a Torra que condemni la violència.

El president del govern espanyol en funcions va insistir en el seu discurs sobre que el problema a Catalunya és de convivència:

"El senyor Torra, que diu que vol parlar amb mi, que primer parli amb els altres catalans que no són independentistes i que el que volen és precisament garantir la convivència a Catalunya."

"Que condemni la violència, que reconegui l'altra part de catalans que no són independentistes."


Res no ha canviat, doncs, en la situació, que no es va reconduir aquest dilluns malgrat que Sánchez va fer una visita llampec a Barcelona però en què va evitar trobar-se amb Torra.

El president en funcions només es va trobar amb agents de la Policia Nacional, el van escridassar i va evitar una concentració convocada per Tsunami Democràtic a la delegació del govern espanyol.

La primera condemna, segons Iceta

Aquest dimarts al matí, però, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que a la CNN Torra va condemnar la violència "per primer cop":

"Ahir, per primer cop, a la nit, a la CNN en espanyol, vam sentir una condemna del president Torra a la violència."


Iceta ho ha dit al programa "Els matins" de TV3, i ha retret al president de la Generalitat que vulgui parlar amb Sánchez abans de parlar amb ell.

El líder del PSC també ha assegurat que amb ERC hi ha bones relacions, i ha reclamat a Quim Torra que convoqui eleccions perquè "no està a l'alçada de les seves responsabilitats".

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro SánchezJudici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut