Esbroncada entre Torra i Arrimadas a la sessió de control del Parlament (Font: ACN)

Torra a Arrimadas: "El silenci és el que queda del seu pas pel Parlament, el no-res"

La cap de l'oposició, que assistia a l'últim ple com a parlamentària, ha dit que Torra aspira a ser "el company de pis de Puigdemont a la casa dels fugats de Waterloo"
Actualitzat
TEMA:
Parlament de Catalunya

La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, s'ha acomiadat del Parlament de Catalunya amb una esbroncada amb el president de la Generalitat, Quim Torra. L'últim cos a cos entre tots dos no ha decebut. Torra li ha retret no haver fet res en el seu pas per la cambra i Arrimadas, per la seva banda, li ha preguntat si "aspira a ser el company de pis de Puigdemont a la casa dels fugats de Waterloo".

El duel dialèctic entre Torra i la cap de l'oposició, que passarà el relleu a Carlos Carrizosa, ha monopolitzat l'últim ple dels diputats que han estat elegits a Madrid. La líder de Ciutadans s'acomiadarà demà del Parlament per marxar com a diputada al Congrés.


Torra a Arrimadas: "Aquest silenci és el que queda pel seu pas pel Parlament, el no-res"

El president ha etzibat a la líder de Ciutadans que, de la seva etapa com a cap de l'oposició, no en quedarà res. S'ha acomiadat d'Inés Arrimadas amb una inusual duresa i, fins i tot, amb ironia:

"Escolti, senyora Arrimadas. Sent aquest silenci? És el que queda pel seu pas pel Parlament, el no res. Aprofiti els dies que queden, faci política, vingui al Palau a parlar amb mi. Només hi ha un rètol que diu "Llibertat d'expressió i d'opinió", espero que aquest pugui passar-lo".

Torra ha acusat Arrimadas de no haver construït res i de no voler dialogar amb ningú: "Ha crispat, ha volgut trencar i fracturar. És l'antipolítica. L'única política que té per a Catalunya és aplicar-li l'article 155, és carregar-se les seves institucions."

I amb la mateixa duresa ha acabat dient-li a la cap de l'oposició que "no tenen absolutament cap projecte" i que "per això han fracassat i continuaran fracassant. Vostès estan en liquidació a Catalunya".

 

Quim Torra, en la sessió de control del Parlament (Font: ACN)

 

Arrimadas a Torra: "Aspira a ser el company de pis de Puigdemont "

La cap de l'oposició ha replicat al president de la Generalitat recordant-li que "és un president imputat per desobediència i tutelat per un fugat". "Es comença desobeint els tribunals i s'acaba fugat de la justícia. No sé si aspira a ser el company de pis de Puigdemont a la casa dels fugats de Waterloo", li ha preguntat amb to irònic.

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans també ha carregat contra l'acció de govern de Torra i li ha retret que "no pot fer balanç de res":

"Vostè és el president del llaç, que li funciona com una bena als ulls, perquè no vol veure més de la meitat dels catalans que no volem la separació."

Arrimadas ha acabat acusant el president de no voler veure el dany que, segons ella, ha fet a la societat catalana el procés independentista, ni els problemes socials dels catalans.

Inés Arrimadas, en l'últim ple al Parlament com a cap de l'oposició (Font: ACN)


Finalment, Torra ha acabat aconsellant Arrimadas que cedeixi la col·lecció de cartells que ha exhibit en els plens del Parlament al Museu d'Història de Catalunya per contribuir a explicar com es va aconseguir la independència de Catalunya.

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut