Una persona amb un sobre de vot per correu
El vot exterior és un problema eleccions rere eleccions

Tornen els problemes del vot a l'exterior, en mínims per la pandèmia i la incertesa

A la burocràcia i lentitud habitual, aquest cop s'hi ha d'afegir la pandèmia i que fins al primer dia de campanya no es va confirmar la data de les eleccions

RedaccióActualitzat

A diferència del vot per correu, el vot exterior ha caigut molt en aquestes eleccions al Parlament. Del cens de catalans que viuen a l'exterior, un total de 255.087 persones, només han demanat votar 15.726. D'aquestes peticions, se n'han acceptat 15.509. Són només un 6% dels catalans que viuen a l'estranger. Unes xifres que suposen menys de la meitat dels que ho van fer en les últimes eleccions al Parlament.

A la burocràcia i lentitud en els tràmits habituals, aquest cop s'hi ha d'afegir la pandèmia i que fins aquest divendres no es va confirmar la data exacta de les eleccions.
 

De nou, arriben els casos i explicacions de persones que viuen a l'estranger i que saben que, tot i voler votar, no ho podran fer. Pere Colls, que viu als Estats Units, resumeix els problemes del vot exterior en una sola frase: "Aquesta vegada ens ha arribat 10 dies després. Per tant, no podrem votar."

En aquest vídeo recollim les experiències de diversos catalans residents a l'exterior. Des d'Indonèsia, Manchester i els Estats Units.

Són queixes que es repeteixen en cada cita electoral i que, aquest any, s'han accentuat. Als terminis i al servei postal col·lapsat per la pandèmia, s'hi ha afegit el cansament per la lentitud de la burocràcia.

Ismael Peña, director general de Participació Ciutadana de la Generalitat, ho qualifica de "vergonya" i diu que "sembla que estigui fet expressament".

"Aquest cas s'ha agreujat... sembla que es faci explícitament que la gent no pugui votar."

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut