Dos viatgers a punt de pujar a un tren de Renfe a l'estació de França de Barcelona (Europa Press)

Tornen els descomptes del 50% al 90% en viatges d'estiu per a joves, ara amb més beneficiaris

El govern espanyol presenta per segon any el programa Estiu Jove per viatjar en tren i autocar, i nega que sigui electoralisme presentar-lo en plena campanya

RedaccióActualitzat

El govern espanyol torna a proposar als joves d'entre 18 i 30 anys que aquest estiu viatgin per Espanya i Europa en tren i autocar amb descomptes d'entre el 50% i el 90%.

És el programa Estiu Jove, que va presentar aquest dimarts el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

És el segon any d'aquest programa, s'hi destinaran 130 milions d'euros, i com a novetat, a més dels joves espanyols i de la UE, se'n podran beneficiar els d'altres nacionalitats que resideixin legalment a Espanya.


Quins descomptes hi ha en tren i autocar

Els descomptes són els mateixos que l'any passat: el 90% en viatges en autocar de serveis regulars i en mitjana distància ferroviària convencional, i el 50% en l'Interrail de 10 dies en 2 mesos.

També tindran descompte del 50% els viatges en trens Avant i en els de llarga distància i alta velocitat, en aquest cas amb un màxim de 30 euros per bitllet.

Per beneficiar-se'n, els joves d'entre 18 i 30 anys s'hauran de registrar en una web que el Ministeri de Transports activarà els pròxims dies --han dit que esperen tenir-la operativa el 15 de juny-- i rebran un codi de registre únic.

Els descomptes es podran aconseguir en viatges entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, mentre que l'any passat el període de descomptes va ser del 15 de juny al 15 de setembre.

La web és aquesta: https://veranojoven.transportes.gob.es/, i malgrat que usuaris de les xarxes socials han afirmat que aquest divendres 14 de juny ja estava operativa, el cert és que la portada encara diu que "estarà disponible pròximament".


Puente nega que sigui "electoralisme"

El ministre va explicar que la tramitació es farà amb un reial decret llei que espera que el Congrés ratifiqui sense problemes, perquè és una mesura a la qual "difícilment", va dir, ningú es pot oposar.

Puente també va negar que es pugui acusar aquesta mesura d'"electoralista" per fer la presentació en campanya electoral, perquè ha dit que no es podia fer en un altre moment.

El ministre va aprofitar per fer un balanç de com va funcionar el programa l'any passat: segons va dir, es van registrar 2 milions de joves i 1,13 milions van aprofitar els descomptes.

Tots aquests joves van fer 4 milions de viatges i van fer servir 16.135 passis d'Interrail, i va acabar la presentació augurant que aquest any se superaran aquestes xifres.

ARXIVAT A:
MobilitatRenfe
Anar al contingut