Tornada a l'escola: qui ha de fer quarantenes i de quants dies

En funció de si l'alumne té la pauta completa de la vacuna o no, s'haurà de confinar o simplement fer-se un test d'antígens

RedaccióActualitzat

La tornada a l'escola serà el dia 10 de gener i serà presencial. Ho han decidit aquest dimarts el govern espanyol i les comunitats i, per tant, es descarten així algunes propostes de comunitats que demanaven flexibilitzar les quarantenes, tot i que el govern espanyol estudiarà possibles canvis

El curs, per tant, es reprendrà amb el mateix protocol de quarantenes que tenim fins ara.


A les escoles

Si el tutor o un company és positiu, la resta de la classe ha de fer una quarantena de set dies, si no s'ha passat la covid els últims sis mesos, i també fer-se una PCR.

Ara mateix encara no pot haver-hi cap infant vacunat amb pauta completa, perquè la vacunació per als menors de 12 anys es va obrir a mitjans de desembre i, per tant, la segona dosi no es podrà posar, almenys, fins a mitjans de febrer. Però a partir d'aquell moment la cosa pot canviar, perquè els nens vacunats amb les dues dosis ja no caldrà que se'n vagin cap a casa.


Als instituts

Els alumnes vacunats amb la pauta completa o que hagin passat la covid els últims sis mesos no han de fer quarantena. S'han de fer, això, sí, un test d'antígens per confirmar que no són positius.

En el cas dels alumnes no vacunats, sí que han de fer una quarantena de set dies, i fer-se una PCR.

 


Mascaretes a classe

Pel que fa a les mascaretes, continuen sent obligatòries a classe, ja sigui a escoles, instituts o universitats.

En el cas dels nens, només se la poden treure a l'hora del pati, sempre que estiguin només amb el grup bombolla de la classe.

La tornada presencial a les escoles ha estat un debat freqüent al llarg de tota la pandèmia, però s'ha acabat imposant l'evidència que tornar a les aules té més beneficis que perjudicis. Ara, però, el que alguns sectors demanen és que es puguin flexibilitzar les quarantenes.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut