La nova consola portarà el nom d'Atari 2600+ i serà la versió modernitzada del conegut model retro (Atari)

Torna la mítica consola Atari 2600: més moderna i compatible amb els cartutxos originals

La nova consola, que portarà el nom d'Atari 2600+, és una versió modernitzada en miniatura del conegut model retro
Redacció Actualitzat
TEMA:
Videojocs

Bones notícies per als nostàlgics dels videojocs. Atari ha anunciat el retorn de la seva mítica videoconsola, l'Atari 2600, que veurà la llum el 17 de novembre amb una versió renovada.

La nova consola, que portarà el nom d'Atari 2600+, és una versió modernitzada del conegut model retro, presenta millores com la reproducció de cartutxos de joc Atari 2600 i 7800 en un sol sistema, així com una sortida HDMI i un mode de pantalla ampla per poder gaudir dels videojocs en les pantalles actuals.

Més de quaranta anys després del llançament de la consola, la companyia de videojocs francesa s'ha associat amb la desenvolupadora Plaion per llançar Atari 2600+, que permetrà als usuaris tornar a jugar als títols més antics amb els cartutxos originals.

El nou model és una representació fidel de la seva predecessora, amb un disseny retro i detalls que simulen la fusta. Tot i això, la nova versió de la consola és un 80% més compacta i compta amb un extra: el logotip s'il·lumina quan reprodueix contingut.

 

Compatible amb els cartutxos antics

Aquest nou model disposarà d'algunes millores, com la compatibilitat per reproduir cartutxos originals d'Atari, tant del sistema 2600 com del 7800. De fet, la companyia ja ha anunciat un ampli llistat de jocs compatibles, entre els quals es troben alguns títols com Pac-Man, Mario Bros o Space Invaders.

Tal com ha detallat Atari en la seva web, la nova consola arribarà amb una col·lecció de deu videojocs condensats en un sol cartutx, amb alguns dels títols més famosos de la marca com Aventure, Video Pinball, Haunted House, Missile Command o Yar's Revenge.

L'Atari 2600+ també inclourà el joystick CX40+ per dirigir els personatges dels diferents jocs, amb un disseny que recrea l'original. A més, la consola permet la connexió d'un segon joystick per jugar amb un altre usuari, encara que s'haurà de comprar a banda i tindrà un preu d'uns 23 euros.

L'Atari 2600+ arribarà amb una col·lecció de deu videojocs condensats en un sol cartutx (Atari)

Pel que fa als aspectes tècnics, integra un microprocessador Rockchip 3128 SOC amb 256 MB de RAM i 256 MB d'emmagatzematge intern. També inclou un cable d'alimentació amb port USB-C.

La consola, que ja es pot reservar, es posarà a la venda oficialment el 17 de novembre d'aquest any per un preu de 129,99 dòlars, uns 119 euros. Tot i que actualment el seu enviament només està disponible per als Estats Units, la companyia ja ha confirmat que anunciarà "properament" la disponibilitat internacional.
 

Atari, un referent del món dels videojocs

L'Atari 2600 va aparèixer per primera vegada al mercat nord-americà el setembre de l'any 1977, i no va ser fins a l'any següent que va arribar a Europa. En un inici es deia Atari VCS (Video Computer System) i comptava amb nou jocs simples de baixa resolució en cartutxos de 2 KB.

L'any 1982, amb el llançament del model successor 5200 al mercat, la companyia va decidir canviar-li el nom a Atari 2600 en relació amb el número de catàleg que tenia, el CX 2600. Aquell model, que va ser l'encarregat de popularitzar els cartutxos intercanviables, tenia un preu que rondava els 200 dòlars.

Però l'any següent, el 1983, va començar la caiguda de l'Atari 2600, coincidint amb l'aparició de la consola NES de Nintendo al mercat japonès. En total, la companyia ha venut més de 30 milions d'unitats a tot el món al llarg dels anys.

Una de les anècdotes més sonades relacionades amb aquesta videoconsola va ser el fracàs de l'aposta de la companyia pel videojoc basat en la pel·lícula de Steven Spielberg, "ET, l'extraterretre". Després de l'èxit del film, Atari creia que el videojoc funcionaria, però s'equivocava.

Molts usuaris van retornar, indignats, les còpies del joc, queixant-se de la mala qualitat del producte i la mateixa companyia va acabar enterrant milions de cartutxos que no van poder vendre en un abocador d'Alamogordo, a Nou Mèxic.

ARXIVAT A:
Videojocs
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut