4.500 tones d'aliments per a un Gran Recapte que segueix recollint donacions online

RedaccióActualitzat

El Gran Recapte, la campanya anual de recollida d'aliments bàsics, ha acabat, tot i que només de forma presencial. S'hi han recollit 4.500 tones d'aliments, una xifra similar a la de l'any passat, a l'espera de les xifres definitives.

L'objectiu és ajudar les persones més necessitades i cridar l'atenció sobre aquest col·lectiu, que es calcula que representa el 20% de la població que viu a Catalunya. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya i es calcula que els receptors seran 200.000 persones.

S'havien habilitat 2.700 punts de recollida arreu de Catalunya, situats en comerços, mercats i supermercats on es podien deixar els donatius d'aliments bàsics. Les necessitats prioritàries eren: oli, llet, aliments infantils i conserves de peix i verdura.


El Gran Recapte continua online

Com a novetat d'aquest any, també es poden fer donacions online, a través del web del Gran Recapte o des dels llocs web d'algunes cadenes d'alimentació. Es tracta de lots d'aliments que van dels 5 als 25 euros.

En aquesta edició, també s'han substituït les bosses de plàstic que es distribuïen cada any per unes de reutilitzables.

 

 

L'any passat, el Gran Recapte va recollir 4.656.000 quilos d'aliments en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris.

Un dels vehicles de promoció de la campanya del 2018 és aquest vídeo:

 

 

Una logística complexa

La majoria de cadenes de distribució d'aliments que participen en la campanya fan la seva pròpia donació, en funció de la quantitat recaptada als seus establiments. Però els organitzadors també destaquen la seva contribució a la logística indispensable perquè els aliments arribin al Banc d'Aliments o a les entitats benèfiques assignades.

 

 

Els aliments recollits es traslladen primer dels punts de venda a magatzems centrals de la mateixa distribució i d'aquí al Banc d'Aliments o directament a les entitats assignades. Cadascun dels dos trasllats fan necessari un moviment aproximat d'uns 390 grans tràilers o 1.560 camions.

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut