El Vaticà

Torna a l'actualitat el cas d'una nena de 15 anys desapareguda en fa 30 al Vaticà

Les últimes filtracions de documents secrets del Vaticà han tornat a l'actualitat un cas escabrós que es remunta a tres dècades enrere. Es tracta de la desaparició d'Emanuela Orlandi, una noia de 15 anys filla d'un modest funcionari de la Santa Seu.

RedaccióActualitzat
Fa deu dies, una insòlita manifestació arribava a la plaça de Sant Pere del Vaticà. El papa impartia la benedicció des de la finestra del palau pontifici. Un centenar de persones exigien a la Santa Seu que trenqués el mur de silenci sobre la desaparició d'Emanuela Orlandi, fa 29 anys.

La noia, de 15 anys, filla d'un funcionari del Vaticà, va desaparèixer misteriosament el 1983. S'ha especulat molt sobre el cas i els familiars han acusat la Santa Seu d'ocultar la veritat. Ara, el portaveu del papa assegura que col·laboren per aclarir el cas.

Pietro Orlandi, el germà de la desapareguda, ha dit que espera que "aquesta suposada col·laboració entre el Vaticà i la magistratura" ara sigui sincera.

La filtració dels documents, el contingut exacte dels quals es desconeix perquè els anomenats "corbs" afirmen que volen protegir el papa, coincideix amb l'exhumació del cadàver d'un mafiós enterrat en una església vaticana amb indicis que a la tomba també hi pot haver les restes d'Emanuela Orlandi. Encara no hi ha resultats.

La desaparició de la noia, fa tres dècades, va anar seguida d'estranyes reivindicacions d'un segrest. Però la policia italiana mai va investigar les dues pistes que hi va haver.

La primera pista l'ha revelat ara l'exorcista de Roma, el pare Gabriele Amorth. Amorth ha dit que la noia formava part d'una xarxa d'esclaves sexuals al servei d'alguns clergues de la cúria i diplomàtics.

La segona pista apuntava cap a Boston, on la noia podria haver estat segrestada per sacerdots pedòfils de la diòcesi americana. Aquests sacerdots podrien haver estat protegits pel cardenal Bernard Law, un purpurat apartat fa uns anys pels escàndols sexuals i confinat a Roma, a la basílica de Santa Maria la Major.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut