Tolo Moya desconfia d'ERC pel cas cartells: "D'això intern no en vull dir ni investigació"

L'excap de comunicació d'ERC, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", insisteix que ha estat el "cap de turc" d'un cas que continua generant tensió entre les faccions que es presenten a liderar ERC

RedaccióActualitzat

L'excap de comunicació d'ERC, Tolo Moya, cessat arran de l'escàndol dels cartells que atacaven Ernest i Pasqual Maragall fent mofa de la malaltia de l'Alzheimer, ha reiterat que no va tenir res a veure amb aquesta acció, que va sortir de l'anomenada estructura de comunicació B del partit. "Buscaven un cap de turc", ha insistit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

Assegura que vol emprendre accions judicials contra ERC per arribar al fons de la qüestió i que se sàpiga qui són "els implicats reals", un objectiu que considera que la investigació que ha dut a terme el partit no està complint: "Vull anar per la via judicial perquè, sincerament, ja no confio en això intern que fan, que no en vull dir ni investigació."

De fet, Moya creu que "els responsables de tot això" "han enganyat" Ernest Maragall.

Això després que aquest dilluns "El matí de Catalunya Ràdio" hagi fet públics uns missatges que demostrarien que Marta Rovira, secretària general d'ERC, va demanar activar l'estructura B del partit un cop ja sabia que ERC estava al darrere dels cartells. Missatges extrets d'un grup de WhatsApp amb els seus afins i en què també hi era el mateix Tolo Moya. "No era un grup de la B", ha subratllat ell per insistir que no sabia res dels cartells.

Hores després que es fessin públics els missatges, Rovira difonia un document de tres pàgines en què reitera que no és la culpable d'aquests cartells i, sense citar-lo directament, relacionava aquest tipus de "campanyes de contrast" --com anomena les accions de l'estructura B de comunicació-- amb l'aleshores president del partit, Oriol Junqueras.

Segons Rovira, des de la presidència d'ERC li van transmetre que eren "massa tous" i que havien de "trencar cames", i per això li van fer l'encàrrec de "treballar amb les mateixes eines que la resta de partits".

 

Més tensió a ERC

Tot plegat ha fet escalar encara més la tensió entre les faccions del partit, a dos mesos del congrés per renovar-ne la cúpula.

Per part de la candidatura de l'entorn de Rovira, Nova Esquerra Nacional, el portaveu Marc Aloy ha apuntat a Junqueras en relació amb la filtració dels missatges: "Fem un mal servei esbombant-ho a la llum pública i em sembla que l'únic motiu per fer-ho és que algú té uns interessos darrere", ha dit també a Catalunya Ràdio.

Li ha respost la portaveu de la candidatura liderada per Junqueras, Militància Decidim, Ares Tubau, que ha negat estar-hi al darrere: "Estem en procés de decidir el rumb i no podem matar-nos entre nosaltres amb falses acusacions i amb ganes de fer sang", ha afirmat.

A principis de juliol es va fer públic que la maquinària de comunicació d'Esquerra, al servei dels candidats de cada elecció, tenia una doble manera de funcionar: una amb el logo del partit i una sense. És a dir, d'una banda, per fer les campanyes amb la marca, i de l'altra, per fer accions més properes a l'activisme, on s'inclourien els cartells contra Maragall.

ARXIVAT A:
ERC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut