Tolo Moya denuncia "manca de garanties" en el procés pels cartells contra Maragall (3Cat)

Tolo Moya denuncia "falta de garanties" a ERC en les sancions pels cartells i apunta a Rovira

L'exdirector de comunicació dels republicans assegura que alguns membres de la comissió d'ètica coneixien els fets dels cartells contra els germans Maragall

L'exdirector de Comunicació d'Esquerra Republicana Tolo Moya ha respost amb contundència a la sanció que li ha imposat el partit pel cas dels cartells dels germans Maragall, i en cap cas dona l'escàndol per tancat.

En un comunicat, Moya ha denunciat "falta de garanties" en el procés que ha acabat amb un expedient per falta greu, que li podria suposar la suspensió de militància durant dos anys.

Segons explica, almenys tres persones de la comissió d'ètica que ha instruït l'expedient coneixien els fets: el vicesecretari de comunicació, Oriol Duran; el gerent, Jordi Roig, i la secretària general, Marta Rovira. 

"No és en absolut procedent que persones que han estat directament implicades en el pagament de les factures dels autors materials del cas o en l'encobriment del cas formin part de la comissió que en dirimeix les responsabilitats."

Citant el reglament del règim intern de la formació, Moya considera que aquestes persones "no poden ser al mateix temps art i part" en el procés d'instrucció.

L'exdirector de comunicació ja va assegurar fa uns dies que ell no havia autoritzat els cartells contra Ernest Maragall.

Els cartells van aparèixer davant de diverses seus d'ERC durant la campanya de les municipals

En paral·lel, assenyala que Rovira "demanava fer accions" amb l'estructura B quan "encara hi participaven els membres que van participar en el cas dels cartells".

Per la seva banda, fonts de la direcció d'ERC es remeten al que decideixi la comissió de garanties, que ara assumirà el cas i haurà de decidir les sancions.

A més de Moya, també s'ha obert expedient pel cas dels cartells al vicesecretari de comunicació actual, Marc Colomer; l'exvicesecretari de comunicació del partit, Sergi Sabrià, i un jove militant de l'Anoia.

 

ARXIVAT A:
ERCMarta Rovira
Anar al contingut