Només el 2021, els treballadors de TMB han deixat de cobrar entre 395 i 468 euros (ACN/Blanca Blay)

TMB admet que ha deixat de pagar per error 25 milions d'euros a la plantilla en 18 anys

L'empresa ha anunciat que ho corregirà l'any que ve, però "amb retroactivitat d'un any"

RedaccióActualitzat

Fins a 25,6 milions d'euros s'ha estalviat, en nòmines, durant els últims 18 anys, Transports Municipals de Barcelona.

Així ho han admès representants de l'empresa pública municipal en una reunió amb el comitè d'empresa sobre el conveni col·lectiu, segons explica el digital informatiu Tot Barcelona.

TMB parla d'un "error de càlcul" d'un complement fix inclòs a la nòmina, el plus de lloc de treball, que assegura "que, fins ara, ningú havia detectat".

La diferència acumulada entre el que es va pagar entre 2003 i 2021 i el que s'hauria d'haver pagat puja, segons TMB, fins a 25.617.546,61 euros en total.

L'"error" afecta els ingressos d'uns 4.200 treballadors de les línies d'autobús de Barcelona, que només aquest any any han deixat de cobrar, en conjunt, 1.729.521,11 euros.

La CGT, sindicat majoritari a TMB juntament amb la UGT, calcula que això vol dir que, en funció del seu nivell retributiu, cada treballador ha perdut entre 395,07 i 468,42 euros.

És precisament la CGT qui va detectar l'error i va comunicar-lo a l'empresa, que va admetre que el sistema de càlcul havia de ser "revisat".

TMB s'ha compromès a retornar als treballadors el que han perdut els últims dotze mesos (ACN/Marta Casado Pla)

TMB, però, assegura que, "d'acord amb el que determina la llei", només pot compensar els treballadors pels impagaments dels últims dotze mesos i ja ha anunciat que ho farà "durant el primer trimestre del 2022, amb retroactivitat d'un any".

La CGT calcula que cada treballador rebrà entre 567,91 i 673,35 euros, entre els endarreriments i l'actualització del complement.

La UGT, per la seva banda, ja ha anat als tribunals per demanar que es compensi els treballadors pels impagaments dels últims dos anys, amb l'argument que l'última actualització salarial és del 2019

Una petició, per cert, que la CGT ha qualificat de "brindis al sol".

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut