Tim Walz ha acceptat oficialment ser el candidat demòcrata a la vicepresidència

Walz accepta fer tàndem amb Harris: "No subestimeu mai un professor d'escola pública"

La convenció demòcrata en què Walz ha acceptat formalment la nominació per ser candidat a la vicepresidència es tanca aquest dijous amb el discurs d'acceptació de Kamala Harris

RedaccióActualitzat

Tim Walz ha acceptat la nominació per ser el candidat del Partit Demòcrata a la vicepresidència dels Estats Units. La seva intervenció, aquest dijous a primera hora, carregada d'energia, ha tancat una tercera jornada intensa de la convenció demòcrata, que s'està celebrant a Chicago i que s'acabarà aquesta matinada amb la nominació de Kamala Harris com a candidata a la presidència.

A ella li ha dedicat les primeres paraules: "Gràcies per dipositar la teva confiança en mi i per convidar-me a ser part d'aquesta campanya increïble". Agraïments que també ha estès al president: "I gràcies al president, Joe Biden, per quatre anys de lideratge sòlid i històric. És per a mi un gran honor acceptar la nominació com a vicepresident dels Estats Units."

Un discurs planer i directe, però efectiu, que ha estat la seva posada de llarg política per a tot el país. Des del primer minut, ha fet honor a la seva fama d'home corrent, amb un punt entranyable i la capacitat de ficar-se a la pell dels ciutadans.

I és que té un currículum que no és gaire habitual en el món de la política: professor, entrenador de futbol americà, caçador, membre de l'exèrcit i ara governador de Minnesota, després de ser congressista per aquest estat durant anys.

Una biografia que ha reivindicat, envoltat de cartells amb el text "Entrenador Walz". "Allà era jo, un professor de secundària d'uns 40 anys amb nens petits, gens d'experiència política i sense diners, presentant-me en un districte de color vermell intens. Però saps què? No subestimeu mai un professor d'escola pública", ha dit.

També ha fet servir la seva experiència com a entrenador en una escola de secundària per argumentar que els demòcrates tenen "l'equip adequat" per guanyar. 

Els assistents mantenen rètols mentre el governador de Minnesota Tim Walz, candidat a la vicepresidència demòcrata dels Estats Units, parla en la Convenció Nacional Demòcrata
Els assistents a la convenció duien cartells amb el text "Entrenador Walz" (Reuters/Mike Blake)

Clinton, en la tercera jornada de la convenció

Abans d'ell, però amb la mateixa passió en la defensa de les qualitats de Kamala Harris per ser presidenta, han intervingut l'expresident Bill Clinton i les influents Nancy Pelosi, expresidenta de la Cambra de Representants nord-americana, i Oprah Winfrey

Clinton ha criticat Donald Trump, entre altres aspectes, per la seva edat, mentre que ha lloat la decisió de Joe Biden de fer un pas al costat. "Fa dos dies vaig fer 78 anys. Soc l'home més vell de la meva família des de fa quatre generacions. I l'única superioritat personal que vull fer valer és que segueixo sent més jove que Donald Trump", ha dit.

I en referència a Biden, ha afegit: "És un marcat contrast amb el que passa a l'altre partit. Per això, vull agrair-li el seu coratge, compassió, la seva classe, el seu servei i el seu sacrifici".

Oprah Winfrey parla en la Convenció Nacional Demòcrata
Oprah Winfrey ha intervingut en la tercera jornada (Reuters/Alyssa Pointer)

Justament, qui l'ha seguit, Nancy Pelosi, va ser una de les veus que es van manifestar a favor que el president renunciés a la candidatura. En el discurs, ha lloat la seva tasca al govern i ha demanat el vot per als demòcrates per "triar el sentit comú per sobre del contrasentit". 

Fora de l'àmbit polític, la presentadora Oprah Winfrey ha emmarcat l'elecció del tàndem Harris-Walz dins una "lluita per la llibertat".

 

 

ARXIVAT A:
Kamala HarrisEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut