Castellolí

Testos d'antígens gratuïts a Castellolí per fer més segures les trobades familiars

L'Ajuntament ja ha repartit un 70% de les proves, una per a cada veí empadronat de més de cinc anys, que proporcionen certa tranquil·litat abans de reunir-se amb la família aquestes festes

Castellolí, a l'Anoia, és un municipi petit, de només 650 habitants. Però, com arreu, l'Ajuntament estava preocupat per la multiplicació dels contagis de covid durant el període nadalenc.

"L'objectiu principal era que els veïns es poguessin reunir d'una manera tan segura com fos possible".  

Carla Peña, la primera tinenta d'alcalde, justifica la decisió del consistori de repartir tests d'antígens dels que detecten la càrrega viral aplicant un reactiu en una mostra de saliva.

Aquest tipus de proves, que estalvien la introducció i furgada nasal del molest escovilló, "són les que eren més a l'abast i de les que en podíem obtenir més quantitat amb tants pocs dies", comenta la mateixa regidora.

La mostra de saliva s'introdueix en un èmbol al qual després s'afegeix un reactiu
La mostra de saliva s'introdueix en un èmbol al qual després s'afegeix un reactiu (CCMA)


Prevenció per a les trobades familiars

Sobretot, si tenim en compte l'allau de demanda de tests d'antígens, que moltes persones s'han volgut fer per curar-se en salut abans d'asseure's a taula amb familiars i amics aquestes festes.

La demanda s'ha disparat i moltes farmàcies han penjat un cartell a la porta anunciant que no tenen estoc. Ho corrobora Laura Clavera, de la Farmaciola de Castellolí, que assegura que els clients venien a demanar-n'hi "perquè sabien que s'havien d'ajuntar amb la família i volien prevenir".

Malgrat que aquests tests, continua dient la farmacèutica, "no són tan fiables com una PCR", si es té la possibilitat de fer-se'n just abans del contacte, es comprova que la càrrega viral no és contagiosa.

Des de l'Ajuntament, es recomana als veïns que es facin els tests abans dels àpats. La iniciativa ha estat un èxit. Un 70% dels empadronats de més de cinc anys ja han recollit el test de l'Ajuntament.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut