Terradellas diu que enviats russos oferien a Puigdemont diners, soldats i parlar amb Putin

Ha detallat que els emissaris van oferir criptomonedes, soldats i una conversa amb Putin, però Puigdemont no els va donar cap credibilitat

Salvador SalaActualitzat

L'excap de Relacions Internacionals de CDC, Víctor Terradellas, ha confirmat a RAC1 que Carles Puigdemont va mantenir dues trobades amb emissaris de l'entorn del govern rus, just abans de la Declaració d'Independència del 27 d'octubre del 2017.

Terradellas ha detallat que els emissaris russos --l'exdiplomàtic Nikolai Sadovnikov i l'empresari Sergei Motin-- van oferir finançar Catalunya amb criptomonedes, així com 10.000 soldats per col·laborar amb una Catalunya independent.

En un moment de les trobades, els enviats russos van oferir, segons Terradellas, que Puigdemont i Putin poguessin mantenir una comunicació digital via zoom. Segons l'excap de Relacions Internacionals de la ja desapareguda CDC, Puigdemont no va donar cap credibilitat a les propostes dels suposats enviats del Kremlin.

Terradellas ha justificat els contactes, que van tenir lloc a la Casa dels Canonges del Palau de la Generalitat, amb el fet que n'hi van haver d'altres amb dirigents o persones influents de països estrangers, com ara l'ambaixador dels Estats Units. Ha afegit que, en aquell moment, tota la comunitat internacional parlava amb Putin i que aquest factor no es pot treure de context ara.

Aquest dimecres Víctor Terradellas va comparèixer al jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona per l'anomenat cas Estela, de suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona a entitats pròximes a CDC.

Durant la vista, el jutge li va preguntar sobre unes converses que van ser interceptades al seu mòbil i on parlava, precisament, de les trobades amb els russos pròxims a Putin. Terradellas va negar que ell gravés aquestes converses interceptades per la Guàrdia Civil i no descarta que el seu mòbil hagi pogut ser espiat.

Puigdemont, avui a Brussel·les, on ha donat suport a l'autodeterminació de Papua Occidental, no ha volgut fer declaracions arran de les revelacions de Terradellas. En un tuit va fer referència al llibre "La crise catalane", del 2018, si es vol saber la seva opinió sobre Rússia.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontVladímir PutinGeneralitat de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut