Un dels avions F-22 dels Estats Units que aquesta setmana han abatut els objectes voladors (Pexels)

Tercer objecte volador no identificat abatut en tres dies als Estats Units

Entre dissabte i diumenge, el Canadà i els Estats Units han abatut dos objectes que se sumen a un tercer aquest divendres
Redacció Actualitzat
TEMA:
Estats Units

Des que va aparèixer el globus xinès al cel dels Estats Units, el país ja ha abatut quatre objectes voladors desconeguts. Tres en un sol cap de setmana. L'últim aquest diumenge sobre del llac Huron, a l'estat de Michigan.

L'objecte volava molt a prop de la frontera amb el Canadà, que ha restringit temporalment l'espai aeri d'Ontario.

La notícia l'ha avançat el congressista republicà per Michigan, Jack Bergman, a través de les xarxes socials, i poc després l'ha confirmat el Pentàgon:


Aquest dissabte ja van abatre un objecte sobre el Canadà i divendres un altre sobre Alaska

Com en les altres dues ocasions, aquest cop també s'han donat pocs detalls sobre l'objecte. Mitjans nord-americans apunten que tenia forma d'octàgon i que volava a una altitud de 20.000 peus, uns 6.000 metres.

Asseguren que suposava un perill per a l'aviació comercial, tot i que no hi havia una amenaça militar.


Una setmana després del globus xinès

Fa una setmana, els Estats Units van fer públic que havien detectat un globus xinès en el seu espai aeri. Asseguren que era un aparell espia, tot i que la Xina ho nega.

El globus també va acabar abatut, un cop va arribar al mar i després d'haver sobrevolat el país durant uns cinc dies. Després d'aquest episodi, els Estats Units han elevat els controls al seu espai aeri.

El cas ha causat una certa preocupació als Estats Units. S'han intentat recuperar les restes dels dos últims objectes. Tot i la poca informació, el líder demòcrata al Senat, Chuck Schumer, ha explicat que es creu que tots dos eren globus, encara que més petits que el suposat globus xinès.

El conseller de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, ha explicat que volaven a 12.000 metres d'altitud i també suposaven un perill per a l'aviació comercial.

Schumer diu que fins fa uns mesos els Estats Units no sabien res sobre aquests globus. Ara intenten recopilar tota la informació possible.


Crisi diplomàtica amb Pequín

El globus xinès va provocar una crisi diplomàtica entre Washington i Pequín. El govern de Joe Biden acusat la Xina d'haver desenvolupat un programa de globus per a tasques d'espionatge i que ja han sobrevolat més de 40 països als 5 continents.

La Xina defensa que el globus que van fer caure els Estats Units era un aparell meteorològic que es va "desviar del seu rumb original".

ARXIVAT A:
Estats Units Espionatge Canadà
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut