Gmail permet transferir tots els seus correus a un nou compte on disposis de 15 GB gratuïts més per convertir en un arxiu d'emails antics
Gmail permet transferir tots els seus correus a un nou compte on disposis de 15 GB gratuïts més per convertir en un arxiu d'emails antics

Tens el Gmail ple? El truc per eliminar tots els correus sense perdre'n cap

Google només ofereix 15 GB gratuïts d'espai al núvol, però com que no limita la quantitat de comptes nous que pots obrir, tens 15 GB més disponibles amb cada nou usuari que creïs

Enllaç a altres textos de l'autor Antoni Noguera Martínez

Toni Noguera Martínez

Periodista del 324.cat especialitzat en tecnologia

@AntoniNoguera
Actualitzat

Gmail de Google és el servei de correu més utilitzat del món, també a Catalunya, i amb el temps hi acumulem tants emails, amb documents adjunts pesants, que ocupen més i més espai al nostre núvol.

Google ofereix 15 GB d'emmagatzematge al núvol gratuïts en cada compte nou creat, que semblen molts, però s'han de compartir amb la resta de serveis: Google Fotos, Google Drive, Gmail... fins i tot amb les còpies de seguretat de WhatsApp.

Si arribes al límit dels 15 GB (i no vols pagar una subscripció a Google One per ampliar l'espai), Gmail deixarà de funcionar. No podràs rebre o enviar correus electrònics.

Classificar i eliminar els correus més pesants, una solució útil però esgotadora
Classificar i eliminar els correus més pesants, una solució útil però esgotadora (Google One)

Una solució és eliminar, de forma manual i feixuga, tots els correus que ja no vulguem guardar. Hi ha una eina de Google que permet començar pels que pesen més i, per tant, es mengen una part més gran dels 15 GB. 

Tanmateix, hi ha una manera de treure tots els correus de Gmail de l'equació per, de cop, estalviar tots els gigues que hi hàgim acumulat i començar amb una safata d'entrada neta i lleugera... tot això sense perdre ni un email. 


Com guanyar 15 GB nets

Com que Google regala 15 GB a cada nou registre d'usuari, però no limita la quantitat de comptes que ens podem obrir, la solució implica crear un compte nou de Google que farem servir com a repositori dels correus antics

Un cop hàgim creat el nou compte, tocarà moure tots els correus electrònics des del compte habitual cap al que acabem de crear i els haurem d'esborrar a la bústia d'origen un cop copiats. 

En el trasllat de correus a un compte secundari és on entra un conjunt d'eines poc conegudes de Gmail: Reenviament i POP/IMAP.

Abans de començar, però, tenint en compte que part del procés inclou esborrar els correus de la bústia de Gmail habitual, no està de més fer-ne una còpia de seguretat.

Google Takeout, el servei de Google per descarregar tots els nostres arxius que acumulem en els diferents serveis de Google
Google Takeout, el servei de Google per extreure tots els arxius que guardem en els diferents serveis de Google (Google Takeout)

La còpia de seguretat dels correus es pot fer mitjançant l'eina Google Takeout, que ens permet descarregar tots aquells arxius que Google té associats al nostre compte.

Podem guardar la còpia dels correus de forma temporal i local, dins un disc dur, fins que confirmem que la transferència s'ha completat correctament. 

Ja podem començar el transvasament dels correus del compte habitual al secundari que acabem de crear:

  1. Dins el nostre compte de Gmail, despleguem la icona de l'engranatge i fem clic a "Mostra tota la configuració".
     
  2. Ens dirigim a la pestanya "Reenviament i POP/IMAP" i, en l'apartat "Baixada POP", seleccionem "Activa POP per a tots els missatges".
     
  3. En l'apartat 2, "Quan s'accedeix als missatges a través de POP", seleccionem l'opció "Suprimeix la còpia de Gmail".
     
  4. Desem els canvis amb el botó de sota.
     
  5. En el compte nou que hem creat, que serà el nostre magatzem de correus antics, anem a la pestanya "Comptes i importació".
     
    Apartat 'Comptes i importació' per començar a traspassar els correus del compte antic de Gmail al nou
    Apartat "Comptes i importació" per començar a traspassar els correus del compte habitual de Gmail al nou (Google)
  6. En l'apartat "Consulta el correu d'altres comptes", seleccionem "Afegeix un compte de correu".
     
  7. En la finestra emergent que apareix, escrivim l'adreça de correu habitual, l'antiga, d'on volem extreure els emails. Cliquem a "Següent".
     
  8. En el pas següent, seleccionem l'opció "Importa correus electrònics del meu altre compte (POP3)" i cliquem a "Següent" una altra vegada.
     
  9. En el següent pas, cal que introduïm la nostra contrasenya habitual del compte de Google (les mateixes credencials de Gmail).
     
  10. A "Port", seleccionem el 995. Marquem les caselles "En recuperar el correu, utilitza sempre una connexió segura (SSL)", "Etiqueta els missatges entrants" (i personalitza per etiquetar els correus d'origen de la manera que vulguis) i "Arxiva els missatges entrants (omet de la safata d'entrada)".
     
  11. Premem "Afegeix un compte".
    Si no funcionés, alguns mitjans especialitzats recomanen generar i utilitzar, per a aquest pas, una contrasenya temporal que generarem a "App password". Es tracta d'un problema de certificació de credencials habitual que ja han detectat alguns usuaris, sobretot quan tenen el doble factor d'autenticació activat. 
Les contrasenyes d'aplicació serveixen per iniciar la sessió al teu Compte de Google en apps i serveis antics, o quan no podem utilitzar el 2FA
Les contrasenyes d'aplicació serveixen per iniciar la sessió al teu compte de Google en apps i serveis antics, o quan no podem utilitzar el 2FA (Google)

El procés de transferència dels correus antics al nou compte de Google podria trigar des d'unes hores fins a uns quants dies, depenent de diversos factors, com la mida i el nombre de correus electrònics que estem traspassant.

Un cop s'hagi completat el traspàs, ja podrem esborrar la còpia local de seguretat (només si ens fa falta l'espai que ocupa) i aturar la transferència automàtica que hem configurat en els tres primers passos per poder continuar rebent i llegint els nous correus en el compte de Gmail habitual, així com esborrar la contrasenya d'aplicació que hem generat en l'últim pas.

Amb tots aquests passos completats, els correus antics del compte de Gmail habitual haurien de començar a desaparèixer de la safata d'entrada per aparèixer a la del nou compte de Gmail, creat expressament per esdevenir el nostre magatzem d'emails i alliberar uns quants gigues del núvol. 
 

 

ARXIVAT A:
GoogleTecnologia
Anar al contingut