Dues furgonetes han quedat atrapades en un pas inferior a Cassà de la Selva (ACN/Ajuntament de Cassà de la Selva)

Tarda de pluges intenses: la Selva, el Gironès i Osona, les comarques més afectades

A Cassà de la Selva ja s'han superat els 100 litres per metre quadrat i Protecció Civil manté actiu el Pla Inuncat

RedaccióActualitzat

Les tempestes i pluges intenses poden afectar aquesta tarda i vespre gairebé qualsevol punt de Catalunya. Protecció Civil manté activat el Pla Inuncat i, de moment, a les comarques de Girona i del nord de Barcelona és on els aiguats descarreguen amb més força.

En concret, a la Selva, el Gironès i Osona és on hi ha hagut més afectacions per les pluges. Fins a les 19.00, el telèfon 112 ha rebut 194 trucades relacionades amb el temporal. La majoria s'ha fet des del Gironès (54), l'Alt Empordà (46) i el Barcelonès (22).

A Cassà de la Selva, municipi des d'on s'han fet més trucades, s'han superat els 100 litres per metre quadrat. Des del temporal Glòria no es registrava un dia tan plujós en aquest municipi gironí, on han caigut més de 47 mm en mitja hora. Els veïns han gravat com la piscina municipal "desapareixia" sota els ruixats:

Els veïns han gravat com la piscina municipal "desapareixia" sota els ruixats:


A Llagostera queia una pedregada a primera hora de la tarda:


La tempesta ha deixat més de 100 litres al Brull, a Osona, segons ha informat l'Ajuntament:


Pocs minuts abans de les 18.00, a Arenys de Munt (Maresme) hi baixava un fort aiguat, enregistrat pels veïns des d'una terrassa.


També al Maresme, la riera Sant Andreu de Llavaneres duia molts més litres de l'habitual:

Es manté actiu el Pla Inuncat

Entre la tarda i la pròxima matinada podran aparèixer tempestes fortes a pràcticament tot el territori, amb aiguats, algunes ventades i possibles calamarsades.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, es pot superar el llindar de 40 litres en 30 minuts al litoral i prelitoral sud, la Catalunya Central, el litoral i prelitoral central, la plana de Vic, el Prepirineu oriental i el litoral i prelitoral nord.

I la previsió és que durant la nit i matinada les precipitacions seran més fortes i s'aniran traslladant cap al sud-oest, cosa que afectarà la Catalunya Central i el litoral central i sud de Catalunya.

Per això, Protecció Civil manté actiu el Pla Inuncat, ja que es podrien superar els 40 litres per metre quadrat i, puntualment, es poden acumular precipitacions de més de 100 l/m2.

A més, els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta, localment de calamarsa, pedra i ratxes de vent fortes.

 

Alerta pel fort onatge a l'Empordà

El Meteocat també manté l'alerta al litoral de l'Empordà, on hi pot haver onades de fins a 2,5 metres, llindar que és possible que se superi al nord del cap de Creus i del cap de Begur.

El Servei Meteorològic recorda que cal tenir precaució en les activitats recreatives o professionals al mar i no accedir a les àrees més afectades per l'onatge.

D'altra banda, aquest matí, el temporal ha tocat de ple les Illes. Hi ha prop de 30 vols cancel·lats a l'aeroport de Palma i desenes d'endarrerits. A Formentera, busquen un pescador que hauria desaparegut pel temporal.

 

 

Prohibit el bany a 24 platges

Protecció Civil ha col·locat la bandera vermella a 24 platges de la costa catalana per les tempestes previstes durant la tarda. En concret, 11 pertanyen a la Costa Brava i 13 a la comarca del Maresme.

A més, hi ha 90 platges amb bandera groga, és a dir, on es recomana el bany amb precaució.

 

ARXIVAT A:
El temps
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut