La pancarta que els activistes han col·locat a Madrid i que, per unes hores, ha tapat el cartell de Desokupa (EFE/Mariscal)

Tapen la polèmica lona de Desokupa al centre de Madrid amb missatges pel dret a l'habitatge

El PSOE ha denunciat a la Junta Electoral la primera pancarta, la que va col·locar dilluns l'empresa de desnonaments extrajudicials Desokupa

RedaccióActualitzat

Un grup d'activistes contra els desnonaments ha boicotejat aquest divendres la polèmica pancarta que tenia penjada l'empresa Desokupa a Madrid des de dilluns passat. A sobre del missatge propagandístic d'aquesta empresa, acusada de diversos delictes d'odi i violència, els activistes de Movimiento de Vivienda de Madrid hi han desplegat una altra lona en què demanen que l'habitatge sigui gratuït i de qualitat.

Al cartell asseguren que el problema no és l'ocupació, sinó el preu desorbitat de l'habitatge, i denuncien que els desnonaments que s'han fet han deixat sense llar 28.500 persones.

La lona, que havien col·locat a les 6 del matí, ha estat retirada al cap de poques hores. El programa "Tot es mou" de TV3 hi ha connectat en directe.


Els activistes pel dret a l'habitatge han emès un comunicat en què exposen que "Desokupa ha rebut una resposta". Asseguren que l'empresa porta a terme "pràctiques intimidatòries i mafioses amb finalitats partidistes, promovent alarma social".

La pancarta de Desokupa, situada en un edifici del carrer Atocha, havia estat denunciada a la Junta Electoral Central pel PSOE. De fet, el partit diu que preveu presentar una denúncia penal contra el cartell.

La lona envia un missatge directe a Pedro Sánchez, mentre el confronta amb el responsable de l'empresa Desokupa. El lema contra Sánchez és: "Tú a Marruecos, Desokupa a La Moncloa".

 

ARXIVAT A:
HabitatgePSOEComunitat de Madrid
Anar al contingut