Tanquen una setmana l'escola de Soses per una plaga de puces

Fa una setmana que els alumnes d'aquest centre públic fan classe en altres equipaments municipals, mentre s'apliquen els tractaments per eliminar els insectes

RedaccióActualitzat

Dilluns, quan eren al gimnàs, alumnes de l'escola pública Jaume Miret de Soses, al Segrià, van començar a notar una picor a les cames. D'aquesta manera va detectar-se una plaga de puces en aquest centre públic, que va obligar a traslladar tota l'activitat a diversos equipaments municipals.

Així, el camp de futbol o la sala de balls del poble s'han convertit aquesta setmana en els espais habituals per als alumnes de primària, mentre a l'escola es treballa per erradicar aquests insectes tan molestos.

L'origen de les puces podria estar en una colònia de gats (3Cat)

"Des de l'Ajuntament hem posat a disposició de l'escola totes les sales que tenim", explica Núria Gil, regidora d'Educació. "Hem intentat que tot flueixi amb la màxima normalitat, tot i no estar físicament a l'escola", afegeix.

Ara per ara, l'origen de la plaga de puces no està clar, però es pensa que podria estar en una colònia de gats.

La previsió és que els alumnes puguin tornar a l'escola per acabar el curs (3Cat)

"Tenim un gimnàs i tenim com un subterrani, i allà hi va anar una família de gats i es van començar a posar puces per tot el gimnàs i es va expandir per tota l'escola", explica en Nil Sirici, alumne cinquè de primària.

La previsió és tornar a aplicar el tractament per eliminar les puces aquest cap de setmana i que, si tot va bé, els 180 alumnes de la Jaume Miret puguin tornar a l'escola per passar-hi l'última setmana de curs amb normalitat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut