Penya-segats al cap de Creus (ACN / Gemma Tubert)
Penya-segats al cap de Creus (ACN / Gemma Tubert)

Tanquen cinc espais naturals protegits a causa del risc extrem d'incendi forestal

La Generalitat activa el nivell 3 de risc durant 48 hores en 56 municipis de set comarques pel vent i la baixa humitat ambiental

RedaccióActualitzat

Dia amb un risc extrem d'incendi forestal. Davant d'un episodi de baixa humitat ambiental i vent moderat, la Generalitat ha restringit fins aquest dimecres l'accés a cinc espais naturals protegits: el cap de Creus, l'Albera, el Montsant, el Garraf i el Montmell-Marmellar. La Diputació de Barcelona també ha restringit l'accés als parcs d'Olèrdola i Foix.

La previsió era que fos un episodi curt i que la situació millorés a partir d'aquest dimecres al migdia. De fet, Protecció Civil ja ha desactivat aquest dimarts a la mitjanit l'alerta del pla Infocat en resposta al canvi de temps, amb una notable baixada de temperatures.

El perill d'incendis s'allunya i el mapa del pla Alfa d'aquest dimecres ja mostra una situació molt diferent de la d'ahir. No hi ha cap comarca en situació d'alerta màxima i cap espai natural amb restriccions d'accés.

Durant la restricció, s'han suspès més de 1.400 activitats, com l'ús de radials i bufadors, i activitats apícoles o forestals.

L'avís contempla una situació de ponent a tot el litoral i el prelitoral de la meitat sud del país. Avançant les hores, tendirà a mestral cap al Baix Camp i el Baix Ebre, i a tramuntana a l'Alt Empordà. Algunes d'aquestes zones han estat de les més afectades per la sequera.

Durant aquestes hores s'establirà el nivell 3 del pla Alfa, el procediment que els agents rurals utilitzen per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció davant del perill estimat. D'aquesta manera es decideix quants efectius cal mobilitzar.

La Generalitat crida a extremar precaucions pel risc d'incendis (ACN-Bombers Generalitat)
La Generalitat crida a extremar precaucions pel risc d'incendis (ACN/Bombers Generalitat)

56 municipis afectats de 7 comarques

Les comarques afectades són l'Alt Camp, l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Garraf i el Priorat.

Més enllà de les restriccions, s'han suspès les autoritzacions per a qualsevol activitat que pugui suposar un risc d'incendi en aquestes zones. A banda de les destinades al lleure en general, ja se n'han suspès 1.423 relacionades amb les feines del camp.

El govern ha fet una crida a "extremar les precaucions".

Malgrat la preocupació, l'informe meteorològic preveu precipitacions, principalment a l'Empordà, que podrien reduir el perill.

 

ARXIVAT A:
SequeraIncendisCrisi climàtica
Anar al contingut