El logo de Microsoft davant de jocs d'Activision Blizzard (Reuters/Dado Ruvic)

Tancat l'acord més gran del món dels videojocs: Microsoft es queda amb Call of Duty

Microsoft, fabricant de Xbox, ja té l'aval dels reguladors de la competència i pot comprar l'empresa Activision Blizzard per més de 65.000 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Call of Duty o Candy Crush tenen un nou propietari, en el que es considera l'acord més gran de la història dels videojocs. Gairebé dos anys després d'anunciar-se l'operació, Microsoft ja pot comprar l'empresa Activision Blizzard, una referència de la indústria dels videojocs, amb èxits tan destacats mundialment com Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch​ i Candy Crush.

La compra ha superat les reticències dels reguladors de la competència i acaba de rebre l'autorització de l'Autoritat dels Mercats i la Competència del Regne Unit. Sony, que fabrica PlayStation, va assenyalar des del primer moment el risc de monopoli.

L'operació està valorada en 69.000 milions de dòlars, uns 65.177 milions d'euros.

La companyia ha celebrat la notícia a les xarxes i Phil Spencer, director general de Microsoft Gaming, l'ha acompanyat amb aquest missatge: "Avui és un bon dia per jugar."


Spencer ha afegit una benvinguda als fans dels jocs "tant si jugues amb Xbox, PlayStation, Nintendo, PC o mòbils".

Microsoft vol apostar pel negoci dels jocs per mòbils, a més d'impulsar la XBox enfront de la seva gran rival, la PlayStation de Sony.

Sense domini absolut del mercat

Microsoft no pot tenir un domini absolut sobre el mercat dels videojocs, segons ha destacat el regulador britànic, que ha autoritzat l'operació perquè considera que el problema de competència ha quedat resolt.

El propietari de Xbox es queda amb Activision, però no es pot quedar amb els drets de transmissió al núvol dels jocs existents d'Activision per a PC i consola, ni per als nous jocs que es llancin als pròxims 15 anys (això exclou l'Espai Econòmic Europeu). Aquestes llicències passen a mans de la francesa Ubisoft. D'aquesta manera, s'assegura que la resta de plataformes poden continuar accedint als seus jocs.

Les autoritats dels Estats Units i Europa ja havien donat el vistiplau i l'últim obstacle que quedava s'ha eliminat.

 

ARXIVAT A:
Videojocs
Anar al contingut