Tancar el carrer per evitar botellots: la polèmica iniciativa d'uns veïns de Sabadell

L'Ajuntament i l'associació de veïns negocien ara com garantir el pas, ja que actualment no hi ha ningú que obri el carrer de dia

RedaccióActualitzat

Des de principis d'agost i fins al 10 de setembre, una porta impedeix el pas pel carrer de l'Alcalde Crespí, de Sabadell. L'associació de veïns el tanca des de fa anys durant aquesta època de l'any, coincidint amb l'estiu i les festes majors de la ciutat.  

Tanquen el pas a tothom, posant un cadenat a banda i banda, per evitar els sorolls, les festes i els botellots que no els deixen dormir de nit.

El problema és que de dia tampoc està obert, i això impedeix el pas a altres veïns. Aquests dies, l'alternativa de pas es troba a l'altra façana del bloc: un carrer que enllaça amb la carretera cap a Castellar del Vallès, on el trànsit de camions és constant i sorollós. 

L'Ajuntament i l'associació de veïns negocien ara com garantir el pas, ja que actualment no hi ha ningú que l'obri de dia.


Una mesura aprovada pels veïns

Fa un any, l'associació de veïns va fer una consulta entre els que viuen al bloc per saber quants estaven a favor o en contra de tancar el carrer. El resultat va ser pràcticament unànime: la gran majoria estava d'acord a bloquejar el carrer. 

El cartell que han fixat els veïns a l'entrada del carrer (3Cat)

Els veïns asseguren que quan el carrer és obert i hi ha molta activitat nocturna, és impossible dormir. Ho explica la Carina Gómez, una veïna:

"Es posen amb la música com si fos una discoteca. O simplement a parlar. Només que parlin, se sent moltíssim."

Més enllà de l'estiu, els veïns també tanquen el carrer per la revetlla de Sant Joan i per Cap d'Any.


Una solució polèmica 

No tothom està d'acord amb aquest tancament, que impedeix el pas per un carrer transitable. 

En un comunicat, el PP de Sabadell reclama que s'obri el carrer. Des del grup municipal apunten que al carrer hi ha mobiliari públic i que, amb el tancament de les portes, "impedeixen que puguin passar els serveis de manteniment i neteja", a part "d'incomplir amb l'obligació de servitud de pas dels vianants".

El carrer de l'Alcalde Crespí és un carreró estret i amagat entre edificis (3Cat)

Per la seva part, l'Ajuntament explica que està en converses amb l'associació per garantir que el carrer quedi obert

Des de l'associació de veïns de Torreguitart asseguren que tancar el carrer de forma ocasional és "la millor manera de compaginar el descans dels veïns amb el lloc de pas". També demanen a l'Ajuntament més mesures per augmentar la vigilància en aquesta zona i així poder evitar el tancament. 

ARXIVAT A:
Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut