La costa de Sant Adrià del Besos (Ajuntament de Sant Adrià)

Tancada una platja de Sant Adrià de Besòs per risc de contaminació

L'Ajuntament ha decidit tancar la platja del Litoral preventivament, des d'aquest dissabte i fins que tingui informes definitius sobre la sorra
Actualitzat
TEMA:
Contaminació

Des d'aquest dissabte, la platja del Litoral de Sant Adrià de Besòs estarà tancada de forma cautelar, després que un estudi sobre la contaminació a la capa superficial de la sorra ha determinat que hi ha risc per a la salut.

Al front litoral hi ha hagut històricament moltes indústries i aquesta platja és al costat mateix del riu Besòs.

 

Després dels temporals de l'últim any i d'una actuació recent a la platja, l'Ajuntament va demanar un informe que va determinar que hi ha risc per a la salut en un zona concreta de la platja.

Davant d'això, ha demanat més informes al Consorci del Besòs i a l'Agència Catalana de Residus i fins que no tingui els resultats definitius, s'ha estimat més tancar la platja, ara que comença la temporada de bany.

Des de l'any 2018, l'Ajuntament de Sant Adrià ha analitzat espais potencialment contaminats per la presència d'indústries a la zona.

Un primer informe de l'any 2020 descartava cap risc en aquesta platja, però avisava que la situació podia canviar si hi havia moviments de terra o determinats fenòmens atmosfèrics.

ARXIVAT A:
Medi ambient Contaminació
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut