Autobús incendiat que ha provocat un foc forestal, aquest dijous a Montblanc (Bombers)

Un incendi talla l'AVE i l'N-240 i obliga a evacuar un càmping durant quatre hores a Montblanc

L'incendi ha començat en un autobús que circulava sense passatgers per l'N-240; el foc ha passat a un camp pròxim i s'ha originat l'incendi forestal

RedaccióActualitzat

L'incendi d'un autobús avariat a la carretera N-240 a l'altura de Montblanc aquest dijous a primera hora de la tarda ha provocat un incendi forestal que ha obligat a tallar la línia de l'AVE, que passa pel costat. 

També s'ha tallat la circulació a la mateixa N-240, i els Bombers han ordenat l'evacuació de les persones que eren al càmping Montblanc Park, que és molt a prop.

L'incendi ha quedat estabilitzat cap a dos quarts de nou del vespre, però malgrat això no s'ha reprès la circulació per les línies de l'AVE fins a dos quarts de deu del vespre, segons ha informat Adif:

Cap a les 9 el tall havia afectat una trentena de trens d'alta velocitat entre Barcelona i Madrid, principalment de Renfe, i uns 600 passatgers s'han hagut d'esperar a l'estació de Lleida.

Finalment, a les 10 del vespre els Bombers han desmuntat l'operatiu i han autoritzat que també es restablís la circulació a l'N-240 i altres vies secundàries tallades i l'accés al càmping.


Autobús sense passatgers

L'incendi de l'autobús i de la massa forestal s'ha comunicat poc després de les 4 de la tarda, i de seguida ha quedat tallada la carretera i s'ha demanat que no circulessin trens d'alta velocitat:

L'autobús circulava sense passatgers quan s'ha incendiat; el foc ha passat a un camp pròxim i l'incendi forestal que ha provocat ha fet que Protecció Civil activés el pla Infocat en fase de prealerta.


L'AVE i l'N-240 tallades

El foc ha arribat a una tanca a prop de les vies de l'AVE Lleida-Tarragona, i per això s'ha demanat que s'interrompés la circulació de trens d'alta velocitat.

Cap a les 6 de la tarda això ja havia afectat la circulació de 5 trens, tres en sentit Barcelona i dos en sentit Madrid, i més tard se n'hi han afegit molts més que no han pogut fer el recorregut.

Pel que fa a l'N-240, s'ha tallat en els dos sentits entre els punts quilomètrics 34 i 36, i s'ha desviat el trànsit cap a l'A-27 en sentit nord i cap a la C-14 en sentit sud.

Clients del càmping Montblanc Park desallotjats per l'incendi, aquest dijous a Montblanc

Càmping evacuat

La virulència del foc forestal ha fet que poc després de les 6 de la tarda Protecció Civil hagi elevat el pla Infocat a l'estat d'alerta.

Degut a la proximitat del càmping, en un primer moment han demanat que els residents que hi havia no en sortissin, però poc després s'ha decidit evacuar-los per la porta sud, la més allunyada del foc.

En total han estat desallotjades unes 2.000 persones, i l'Ajuntament de Montblanc ha organitzat un servei d'acollida perquè poguessin passar-hi les hores següents.

Un cop el foc ha estat estabilitzat, els Bombers han decidit que era segur que tornessin al càmping, i s'ha organitzat el retorn en petits grups.

De tota manera, els responsables dels Bombers han explicat que efectius seus passaran la nit al càmping per vigilar que no hi hagi revifades de l'incendi que puguin generar por entre els campistes.

L'incendi forestal vist des del càmping Montblanc Park, aquest dijous a Montblanc (Joan Monras)

25 hectàrees cremades, la major part forestals

Cap a les 6 de la tarda treballaven en la lluita contra el foc 44 dotacions terrestres i 10 d'aèries i, tot i la intensitat de les flames, fonts dels Bombers s'han mostrat convençudes que "aviat" el tindrien controlat. 

Cap a les 7 de la tarda els Agents Rurals han fet un càlcul provisional de la superfície cremada per l'incendi: unes 15 hectàrees, balanç que una hora i mitja després ha pujat a 25 hectàrees, 13 de les quals forestals i 10 agrícoles.

Malgrat que el perímetre del foc s'ha considerat controlat a les 8 del vespre i estabilitzat mitja hora després, ha continuat tallada la circulació tant a la carretera N-240 com a la línia de tren d'alta velocitat una bona estona.

 

 

ARXIVAT A:
AVEMobilitatIncendis
Anar al contingut