El vestíbul de l'estació de Barcelona-Sants, ple de gom a gom (Laura Gort)

Tall a l'R2 de Rodalies entre Sants i Gavà dissabte i diumenge: quin transport alternatiu hi ha

Per obres als accessos a l'aeroport, durant el cap de setmana no hi haurà trens de Barcelona-Sants a Gavà, i caldrà agafar autobusos que sortiran de la Diagonal
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rodalies

Aquest cap de setmana es fan obres als accessos de Rodalies a l'aeroport del Prat, cosa que obliga a tallar la circulació de la línia R2, i per això s'ha organitzat un transport alternatiu per carretera.

La circulació quedarà tallada tant dissabte com diumenge tot el dia entre les estacions de Barcelona-Sants i Gavà, mentre l'R2 Sud funcionarà amb normalitat a partir de Gavà fins a Sant Vicenç de Calders. 

Pel que fa a l'R2 Nord, tindrà la sortida a l'estació de Barcelona-Sants, i a partir d'aquí i fins a Sant Celoni i Maçanet tindrà el funcionament normal d'un cap de setmana.


Parada de busos a la Diagonal, no a Barcelona-Sants

Per cobrir el trajecte tallat, hi haurà autobusos que portaran de Gavà fins a Barcelona i al revés, però no pararan a l'estació de Sants, sinó al costat de les estacions de l'L3 i l'L9 de la Diagonal.

Evidentment, els trens no aniran fins a l'aeroport, i s'hi haurà d'arribar per altres mitjans, principalment l'Aerobús i l'L9 del metro, que des de Sants és accessible a través de les línies L3 i L5.

Pel que fa a les estacions que són en el recorregut tallat, els viatgers que surtin de Viladecans també tindran servei alternatiu d'autobusos, però només per anar a Gavà o al Prat.

Els del Prat de Llobregat tindran aquests autobusos fins a Gavà, i també podran fer servir l'L9, mentre que els que surtin de Bellvitge-Gornal només tindran l'L9 del metro, amb la qual hauran d'anar a buscar alguna de les connexions establertes.

 


Afectacions també a la mitjana distància

Pel que fa als trens de mitjana distància que circulen per l'R2 Sud, els de les línies R13, R14, R15, R16 i R17, aquest cap de setmana aniran pel recorregut de l'R4, per Vilafranca del Penedès.

Això farà que els trens d'aquestes línies triguin mitja hora més de l'habitual a fer els seus recorreguts, perquè aquesta línia passa per l'interior i és més llarga.


Fins a 64 autobusos cada hora entre Gavà i Barcelona

El gran volum de passatgers que té l'R2 el cap de setmana exigirà mobilitzar gairebé 200 autobusos que es preveu que facin més 6.000 trajectes, amb un màxim de 64 cada hora en cada sentit entre Gavà i Barcelona.

Per això l'origen i final a Barcelona d'aquests autobusos no és l'estació de Sants, on no seria viable gestionar-ho sense congestionar la circulació, i es farà al costat de les estacions de l'L3 i l'L9 de la Diagonal.

En concret, els viatgers procedents de Barcelona hauran d'anar fins a l'estació d'aquestes línies de Zona Universitària i agafar els autobusos que sortiran del carrer Pau Gargallo cantonada Gregorio Marañón.

Els autobusos procedents de Gavà tindran parada al mateix carrer Pau Gargallo a la cantonada amb el carrer Martí i Franquès, on els viatgers tindran molt a prop l'estació de Palau Reial de l'L3.


20 autobusos cada hora entre el Prat i Gavà

Pel que fa al trajecte entre el Prat de Llobregat i Gavà amb parada a Viladecans, hi haurà 20 autobusos cada hora en cada sentit durant tot el cap de setmana en els horaris habituals de Renfe.

Aquesta és la previsió que ha fet Renfe de les freqüències dels autobusos entre Barcelona i Gavà:

Autobusos directes Gavà-Barcelona

  • De 5.00 a 6.00: 5 busos/hora
  • De 6.00 a 8.00: 32 busos/hora
  • De 8.00 a 22.00: 64 busos/hora
  • De 22.00 a 23.00: 24 busos/hora

Autobusos directes Barcelona-Gavà

  • De 5.00 a 6.00: 8 busos/hora
  • De 6.00 a 22.00: 64 busos/hora
  • De 22.00 a 24.00: 24 busos/hora
 

Obres en la infraestructura dels futurs accessos a l'aeroport

Segons Adif, les obres en els accessos de Rodalies a l'aeroport d'aquest cap de setmana es faran en la infraestructura, els sistemes d'energia i electrificació i el control de comandament i senyalització de les vies.

Durant el cap de setmana també s'avançarà en la implantació del sistema europeu de gestió ferroviària, l'ERTMS, amb noves instal·lacions en els trams entre Bellvitge-Gornal i Gavà i entre Castelldefels i Garraf.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat Renfe Rodalies Aeroport del Prat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut