Imatge extreta d'un dels vídeos que recullen l'agressió policial (@KashAhmed77)

Suspès un policia de Manchester en difondre's un vídeo on agredeix brutalment un jove

Hi ha certa confusió respecte a què va passar abans de l'agressió, que el cos investiga, mentre tres agents van resultar ferits, una amb el nas trencat

Actualitzat

Les imatges de la brutal agressió policial a un jove de 19 anys aquest dimarts a l'aeroport de Manchester han sacsejat el Regne Unit i han provocat protestes a Rochdale, on resideix la víctima.

Mohammed Fahir Khan va rebre un cop de peu al cap mentre era a terra, immobilitzat, per un policia que també li va trepitjar el cap. El seu germà Amaad també va ser immobilitzat i colpejat i, segons alguns mitjans, la mare de tots dos va rebre empentes per part dels agents.

Diverses persones van enregistrar els fets. Entre ells, Amar Rafiq, un veí de Manchester que acabava de tornar a la ciutat procedent de Qatar. Les imatges, que s'han fet virals, són molt dures.

Segons l'advocat de la víctima, Akhmed Yakoob, el noi, que està hospitalitzat, té un quist cerebral provocat per l'agressió i el seu estat ha empitjorat durant la nit de dimecres a dijous. Aquesta informació no s'ha pogut confirmar de manera oficial.


Confusió sobre el desencadenant dels fets

Hi ha certa confusió respecte a què va passar abans de l'agressió policial. La Policia de Gran Manchester --Greater Manchester Police-- en un comunicat oficial, explica que el 23 de juliol, a les 20.25 del vespre, van rebre un avís per un incident a la Terminal 2 de l'aeroport. Les càmeres de seguretat, segons la policia, mostraven un sospitós davant d'una màquina de pagament automàtic de l'aparcament de la terminal, i els agents hi van anar per arrestar-lo.

Poc se sap què va desencadenar l'enfrontament entre els agents i la família Khan. Segons l'alcalde de Gran Manchester, Andy Burnham, la mare de Mohammed Fahir Khan es va veure involucrada en un incident en un avió que aterrava. Burnham condemna l'agressió i demana calma a la ciutadania, però afegeix que només han circulat les imatges de l'agressió policial i no el que va passar abans i que va provocar ferides a quatre agents.

En un comunicat oficial, la policia de Gran Manchester ha anunciat que l'oficial que va propinar el cop al noi ha estat suspès. També expliquen que tres agents van ser atacats durant l'enfrontament. Una de les policies té el nas trencat i els altres dos van haver de ser atesos a l'hospital.

Amb tot, la policia reconeix que el que es veu en les imatges és "realment impactant" i que entén l'alarma creada.

En el mateix comunicat, la policia diu que quatre persones van ser detingudes per aquell incident: els dos germans Khan i dos homes més acusats d'atacar un treballador dels equips d'emergències. Tots quatre van quedar en llibertat al dia següent. Mohammed Fahir i Amaad van haver d'anar a l'hospital pel seu compte, segons relata el seu advocat.


Acusacions de racisme

Aquest dijous, centenars de persones van protestar per l'agressió davant la comissaria de policia de Rochdale. Acusen els agents d'actuar moguts pel racisme. L'advocat dels dos joves, Akhmed Yacoob, ha explicat que el germà dels nois, un agent de policia de Gran Manchester, ha demanat als seus superiors que el dispensin de treballar durant uns dies.

"Té por per la seva pròpia seguretat. Creu que, igual que la seva família van ser víctimes, també ho podria ser ell... La família està bé, però estan traumatitzats."

Les seves declaracions s'han penjat a la xarxa:

 

 

 

ARXIVAT A:
Regne Unit
Anar al contingut