L'actriu Susan Sarandon és una coneguda activista en diferents causes, com el canvi climàtic i la defensa dels palestins (Europa Press)

Susan Sarandon i Melissa Barrera, sense agent i sense paper pel suport als palestins

Sarandon s'ha quedat sense representant i a Barrera l'han tret del repartiment d'"Scream VII" després de significar-se públicament en les crítiques a Israel

RedaccióActualitzat

United Talent, UTA, l'agència que representava fins ara l'actriu nord-americana Susan Sarandon, ha deixat de fer-ho pel seu suport als palestins de la Franja de Gaza.

Segons diversos mitjans, aquest dimarts els responsables d'UTA van decidir no representar-la més, després que Sarandon participés en una manifestació a Nova York a favor dels palestins.

L'actriu va fer un parlament durant la manifestació, feta fa una setmana, en què va dir que no cal ser palestí per preocupar-se amb el que està passant a Gaza, i va afegir això:

"Hi ha moltes persones que tenen por de ser jueves en aquest moment i estan començant a provar el que se sent pel fet de ser musulmà en aquest país."


Els executius d'UTA, "extremadament ferits"

Segons ha afirmat el diari New York Post, el director executiu d'UTA, Jeremy Zimmer, que és jueu, i també altres membres de l'agència, es van sentir "extremadament ferits" per aquest comentari.

Sarandon, que sovint intervé a l'espai públic com a activista en diferents causes, està sent molt activa des que va començar l'actual guerra Israel-Hamas, i la manifestació de Nova York n'és una mostra:

 

Molt activa a les xarxes socials, però sense contingut propi

Als seus perfils a les xarxes socials, Sarandon ha fet poques publicacions pròpies sobre la invasió de Gaza per part d'Israel, però s'ha fet ressò de molts altres perfils que ho denuncien.

Són desenes de publicacions diàries d'organitzacions com Metges Sense Fronteres o d'activistes i mitjans de comunicació sobre la situació i les xifres de víctimes mortals a la Franja de Gaza:

 

Les crítiques a Israel per part de Sarandon venen de lluny: per exemple, el febrer va signar una carta de suport a la llavors alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per haver trencat relacions amb aquest país.

Aquella carta comparava la decisió de Colau amb les dels ajuntaments que en el seu moment van tallar vincles amb la Sud-àfrica de l'apartheid, i criticava la passivitat davant "les infraccions del dret internacional" per part d'Israel.

La va signar juntament amb actors com Mark Ruffalo o Viggo Mortensen, activistes com Angela Davis, Arundhati Roy o Naomi Klein, i premis Nobel com Annie Ernaux o George P. Smith.

Les actrius Susan Saradon i Melissa Barrera, amb problemes pel seu activisme pro-palestí

Melissa Barrera, fora d'"Scream VII" per criticar Israel

Pitjor ha estat per a l'actriu i cantant mexicana Melissa Barrera: l'han treta del repartiment de la pel·lícula de terror "Scream VII", sèrie de la qual és una de les principals protagonistes, també per criticar el que Israel està fent a Gaza.

La productora de la pel·lícula, Spyglass, l'ha acusada d'haver publicat a les xarxes socials que els atacs d'Israel a Gaza són "un genocidi i una neteja ètnica":

"Tenim tolerància zero amb l'antisemitisme o la incitació a l'odi en qualsevol de les seves formes, incloses les referències falses al genocidi o la neteja ètnica."

"Scream VII" havia de ser una seqüela de l'anterior pel·lícula de la sèrie, "Scream VI", estrenada el 2022 i que va ser un èxit de taquilla, amb 170 milions de dòlars de recaptació.

El rodatge s'havia endarrerit per les vagues de guionistes i actors, i el seu director, Christopher Landon, s'ha queixat del veto a Barrera, i ha recalcat que no ha estat una decisió seva.

A les xarxes socials els fans de Barrera han començat a penjar publicacions amb la seva imatge criticant la productora per pressionar-la perquè es faci enrere:

"Després que Neve Campbell deixés la franquícia de Scream, Melissa Barrera s'ha convertit en el nou cor i ànima de les pel·lícules i si fan una pel·lícula sense ella, no la miraré."

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinemaIsrael envaeix Gaza
Anar al contingut