Susan Sarandon i centenars de membres del sindicat d'actors reclamen protecció per als que s'atreveixen a denunciar l'actuació d'…
Susan Sarandon i centenars de membres del sindicat d'actors reclamen protecció per als que s'atreveixen a denunciar l'actuació d'Israel a la Franja de Gaza

Susan Sarandon i Mark Ruffalo, entre els actors de Hollywood que denuncien llistes negres pel suport a Gaza

Professionals del cinema, el teatre i la televisió reclamen protecció al seu sindicat davant un "nou maccarthisme" als Estats Units contra els qui aixequen la veu per defensar la població palestina

Susan Sarandon, Mark Ruffalo, Cynthia Nixon, Ramy Youssef, Melissa Barrera i centenars d'actors i actrius de Hollywood denuncien que estan rebent represàlies pel seu suport als palestins i per haver demanat a Israel un alto el foc a Gaza.

En una carta oberta adreçada a la direcció del poderós sindicat SAG-AFTRA --que agrupa professionals del cinema, el teatre i la televisió-- i a altres organitzacions sindicals, exigeixen un posicionament a favor de la pau a Gaza i que es doni protecció als professionals que han manifestat de forma pública el seu suport al poble palestí.

Segons explica la carta, actors i altres membres del sindicat que han destacat per exigir un alto el foc a Gaza han passat a formar part de llistes negres, han perdut feines, viuen situacions d'assetjament i han vist com els seus noms cauen de projectes futurs.

Com a exemple parlen del cas d'un actor (el nom del qual es manté en l'anonimat) que ha estat objecte "d'una coordinada campanya d'assetjament". Aquest actor reclama al sindicat protecció "davant d'aquest nou maccarthisme" i denuncia que lluny d'això des del sindicat d'actors hi ha hagut "un silenci aclaparador".

Les actrius Susan Sarandon i Melissa Barrera són algunes de les que han tingut represàlies després de significar-se públicament en les crítiques a Israel i pel suport als palestins.

Altres actors coneguts que ja han signat la petició són Riz Ahmed, el raper Common, Bruce Cohen, Busy Phillips, Kendrick Sampson i més de 700 membres del sindicat d'actors. La carta també inclou una condemna a la violència contra els periodistes a Gaza i reiteren la seva crida a un alto el foc en el conflicte Israel-Hamas. A l'escrit també s'exigeix l'alliberament de tots els ostatges i que l'ajuda humanitària internacional pugui entrar a Gaza.

El sindicat SAG-AFTRA va fer pública una declaració el 13 d'octubre passat després dels atacs de Hamas a Israel, en què el sindicat manifestava la seva condemna dels "horribles actes d'agressió contra el poble israelià". Però des que Israel va començar els atacs a la Franja de Gaza no han fet cap altra declaració pública de condemna ni cap menció a la situació del poble palestí.

Un dels testimonis que inclou la carta és el de l'actriu Sarah Alami, filla d'un palestí "supervivent de la Nakba". Alami denuncia que ha patit discriminacions durant tota la seva carrera: "La gent que dona suport a Palestina i als drets humans bàsics som objecte de represàlies. Jo vull poder explicar la història de la meva família sense que la indústria del cinema em discrimini".

L'actor Gabriel Kornbluh, d'origen jueu i un dels impulsors de la carta oberta, assegura que la direcció del sindicat d'actors "continua alineant-se amb la deshumanització dels palestins". I diu que això els ha impulsat a cridar "no en el meu nom" i a denunciar els crims de guerra d'Israel: "És el nostre deure com a artistes i sindicalistes".

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinemaGuerra a Gaza
Anar al contingut