Surt un fragment de les memòries de Joan Carles I coincidint amb la foto d'un petó amb Bárbara Rey

Segons un extracte del llibre, el monarca vol donar una versió pròpia de la seva vida: "Tinc la sensació que em roben el relat de la meva història."

RedaccióActualitzat

Doble protagonisme als mitjans de comunicació aquest dimecres per al rei Joan Carles I, que publicarà les seves memòries a principis de l'any vinent, un llibre de 500 pàgines titulat "Reconciliación" i publicat per l'editorial francesa Stock.

L'endemà de difondre's la notícia a la revista francesa Point de Vue, se n'ha publicat un primer extracte, una avançada que coincideix amb les primeres fotografies que es fan públiques de l'emèrit en una actitud molt afectuosa amb Bárbara Rey, amb qui és sabut per tothom que va mantenir una llarga relació extramatrimonial.

Curiosament, en l'extracte de les memòries que ha publicat aquest mitjà especialitzat en informació del cor, Joan Carles I explica per què ha decidit ara explicar la seva vida en primera persona:

"El meu pare sempre em va aconsellar que no escrivís les meves memòries. Els reis no fan confidències, i menys encara públiques. Els seus secrets queden ocults en la penombra del palau. Per què ara el desobeiré? Per què he canviat finalment d'opinió?"

I la resposta és: "Tinc la sensació que em roben el relat de la meva pròpia història."

El llibre, que ja s'ha acabat d'escriure, "repassa la infància del monarca i els grans moments del seu regnat", segons un resum de la revista francesa, que afegeix que el Borbó "explica els seus errors i males eleccions, i no amaga res dels seus penediments". "Parla amb el cor obert, com qui sap que no li queda gaire temps i preferiria confessar que mentir", explica Point de Vue.
 

Fotografies inèdites amb Bárbara Rey

No se sap, però, fins a quin punt les memòries tractaran la faceta de la vida de Joan Carles I que tant interès ha generat: la dels afers extramatrimonials, com les relacions que va tenir amb Corinna Larsen o amb l'actriu i vedet Bárbara Rey, que aquest dimecres torna a ser notícia.

Les instantànies publicades per la revista neerlandesa Privé mostren clarament Joan Carles de Borbó i Bárbara Rey fent-se un petó en una terrassa.

La imatge s'ha publicat en diversos perfils de xarxes socials:


Les fotografies les hauria fet l'any 1994 el fill de l'actriu, Ángel Cristo Jr., que aleshores tenia 13 anys. Cristo ha ofert una entrevista publicada juntament amb les imatges, on explica que va fer les fotografies per encàrrec de la seva mare.

Una vida carregada d'escàndols

Més enllà de la seva vida amorosa, l'anunci de la publicació de les memòries també desperta curiositat davant la possibilitat que Joan Carles I parli dels altres escàndols que l'han envoltat.

L'última controvèrsia és ben recent: fa poc més de dues setmanes es va saber que el monarca ha creat una fundació a Abu Dhabi, on resideix des de fa més de quatre anys, per poder deixar l'herència a les seves filles esquivant Hisenda. El rei emèrit aprofitaria els avantatges de la legislació dels Emirats Àrabs, que permet a aquest tipus d'entitats l'opacitat en el seu funcionament.

Però aquest és tan sols l'últim capítol d'una vida plena de punts foscos pendents d'aclarir, com la investigació a Ginebra per blanqueig de capitals a Suïssa, que es va arxivar el 2021, la investigació de la Fiscalia pel cas de l'AVE a la Meca o la denúncia per assetjament i difamació presentada per la seva examant Corinna Larsen, que la justícia britànica va acabar arxivant.

Ombres que venen de lluny, i és que Joan Carles, amb 18 anys, va acabar amb la vida del seu germà de 14 anys Alfons disparant-li amb un revòlver mentre jugaven a casa seva. També van aixecar polseguera les caceres d'elefants a Botswana, episodi pel qual va arribar a demanar disculpes.

La cacera del Rei a Botswana és un dels nombrosos capítols controvertits de la seva vida
La cacera del rei a Botswana és un dels nombrosos capítols controvertits de la seva vida

 

ARXIVAT A:
Casa Reial espanyola
Anar al contingut