Sri Lanka prohibeix el burka i el niqab arrel dels atemptats (Reuters)
Sri Lanka prohibeix el burka i el niqab arrel dels atemptats (Reuters)

Sri Lanka prohibeix el burca i el nicab arran dels atemptats

Un diputat va presentar una moció al·legant que aquestes peces serveixen per "ocultar-se a l'hora de cometre actes terroristes"

RedaccióActualitzat

El president de Sri Lanka, Maithripala Sirisena, ha prohibit aquest dilluns l'ús de qualsevol tipus de peça de roba que tapi el rostre. Aquesta mesura s'ha pres arran dels atemptats que va patir el país Diumenge de Pasqua, atribuïts a grups islamistes locals.

En una notificació urgent, l'Oficina del President ha informat que ha prohibit tot tipus de cobertura facial, en considerar "que dificulten la identificació" i representen una "amenaça nacional i pública". A partir d'ara, segueix el comunicat, el rostre haurà d'exposar-se "clarament".



Aquesta decisió es produeix pocs dies després que un parlamentari del govern singalès, Ashu Marasighe, presentés una moció per prohibir el burca.

Una botiga on venen peces de roba per a dones musulmanes (Reuters)


El diputat va al·legar que és una peça de roba que no pertany a la vestimenta tradicional musulmana i que serveix per "ocultar-se a l'hora de cometre actes terroristes".

Per tant, la nova prohibició no fa cap excepció i complements com el burca o el nicab no podran portar-se a partir d'ara. Sobre el burca, Sirisena ha dit que es tracta d'un "risc per a la seguretat" i una "bandera del fonamentalisme".

 

Gairebé 150 detinguts

En els últims dies, els agents locals han realitzat un seguit de batudes a diversos veïnats del país amb majoria de població musulmana, amb l'objectiu de capturar els autors dels atemptats, reivindicats per l'Estat Islàmic (EI).

La policia ha confirmat que entre els 150 detinguts hi ha la dona i la filla de Mohamed Zahran, considerat responsable dels atacs que van deixar 253 morts i més de 500 ferits.

Un guàrdia vigila el santuari de Saint Anthony, a Colombo, Sri Lanka (Reuters)


Darrerament, la comunitat musulmana ha expressat el seu temor a les represàlies en contra seva. El ministre d'Afers Religiosos Musulmans, Abdul Haleem Mohamed Hashim, va demanar els fidels no acudir a les pregàries col·lectives de divendres passat.

Els musulmans representen un 9,7% de la població de Sri Lanka i ja han estat víctimes d'atemptats en el passat.

ARXIVAT A:
TerrorismeReligióJihadisme Sri Lanka
Anar al contingut