El nou servei està disponible en versió de prova als Estats Units i al Canadà (Spotify)

Spotify crea un DJ virtual que et comenta les cançons amb intel·ligència artificial

Una veu generada artificialment explica detalls de les cançons i els artistes

RedaccióActualitzat

Spotify ha llençat una funcionalitat que recomana i comenta les cançons segons els gustos dels usuaris i els temes que hagin escoltat prèviament a la plataforma.

La nova eina rep el nom de "DJ" i utilitza la tecnologia d'intel·ligència artificial (IA) d'OpenAI i un model de generador de veu propi desenvolupat gràcies a l'adquisició, aquest estiu, de l'empresa Sonantic. Per ara, aquest DJ està disponible als Estats Units i al Canadà.

Segons un comunicat, el nou servei recomana cançons basant-se en la música més escoltada últimament i "alguns dels antics favorits" que l'usuari hagués marcat amb un "m'agrada" temps enrere, a més de les últimes novetats que l'aplicació considera que et poden interessar.

La veu artificial comenta les cançons que reprodueix i detalla per què les ha triat. Per exemple, si punxa un tema que l'usuari escoltava sovint en algun moment concret de la vida, el DJ li recorda que aquesta va ser la seva banda sonora durant aquella època.

Així mateix, també posa a disposició dels subscriptors les dades sobre la música que escolten, així com dels artistes o els gèneres musicals que els interessen.

"Una nova manera d'escoltar a Spotify i connectar encara més profundament amb els artistes que t'agraden", asseguren. En aquest anunci es poden veure alguns detalls de la nova eina:


La companyia ha destacat que aquesta és una nova aposta per la personalització de continguts i que els suggeriments s'afinaran sobre la base de l'ús que en facin cadascú, de manera que, com més s'utilitzi, "més bones seran les recomanacions".

Darrere d'aquesta intel·ligència artificial, però, també hi haurà treballadors de Spotify "que coneixen l'escena musical millor que ningú".

Per crear la primera veu --ja avancen que n'hi haurà més per escollir-- s'han basat en la de Xavier "X" Jernigan, que va ser un dels presentadors del primer programa matinal produït per la companyia: The Get Up.

Per ara el nou servei està disponible en versió de prova als Estats Units i al Canadà per als usuaris de la versió de pagament de la plataforma, Spotify Premium, i no s'ha fet pública cap previsió sobre l'expansió en altres països.

ARXIVAT A:
MúsicaTecnologiaIntel·ligència artificial
Anar al contingut