Sorpresa en un institut de Barcelona: es troben urnes, actes i paperetes a l'aula

Els alumnes no han pogut començar la classe fins que uns operaris s'han endut el material
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

L'institut Lluís Vives, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, no ha pogut començar les classes d'aquest dilluns a l'hora perquè les seves aules encara tenien les urnes plenes de paperetes utilitzades en la jornada electoral.

Quan els mestres han arribat a l'institut, a les vuit del matí de l'endemà de les eleccions, s'han trobat que les urnes plenes de vots, les actes i les paperetes sense utilitzar encara estaven a les aules. El personal de l'escola no ha volgut tocar cap d'aquest material i tampoc ha volgut que els seus alumnes el poguessin tocar.

 

Per això han trucat a l'Ajuntament de Barcelona, que ha enviat un grup d'operaris, que, poc abans de les deu, s'ho emportaven tot. Mentrestant, els alumnes han esperat al pati.

Poc després de les deu del matí, les classes s'han pogut reprendre amb normalitat.


Com es fa el recompte

El recompte de vots de les urnes es fa a partir de les vuit de la tarda, quan ja s'han tancat els col·legis electorals. En aquest moment, el president de la mesa ha de treure cadascuna de les paperetes de les urnes. A mesura que va obrint els sobres, se'n llegeix el contingut i s'ensenya al vocal de la mesa electoral, als interventors i als apoderats de cada partit. Quan s'acaba el recompte, s'ha d'incloure a l'acta el nombre d'electors del cens, el nombre d'electors que han votat, el nombre de paperetes nul·les i en blanc i el de les paperetes vàlides de cada candidatura.

En un sobre, el president ha de posar una còpia de l'acta, més l'original de l'acta de la constitució de la mesa i tot el material addicional, com les certificacions censals. Aquest sobre haurà de ser portat pel president de la mesa al jutjat de primera instància. Una altra còpia d'aquesta acta se l'endurà un funcionari de correus. Tots aquests sobres han de ser validats amb la signatura del president de la mesa, els vocals i els interventors.

 

Segons estipula la Junta Electoral, les paperetes havien de ser destruïdes un cop tots els assistents han donat el vistiplau a l'acta. Ho explica l'article 97:

Les paperetes extretes de les urnes, es destruiran en presència dels concurrents amb excepció de les que se'ls hagués negat la validesa o hagin estat objecte d'alguna reclamació. Aquestes s'han d'unir a l'acta i s'arxivaran amb ella un cop signades pels membres de la mesa.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut