Els lladres no acostumen a enfrontar-se amb els veïns de l'Horta (AAVV de Grealó i Quatre Pilans)
Catalunya al dia

Sometents nocturns contra els robatoris a l'Horta de Lleida: "No podem viure amb aquesta por"

Tot i reforçar la presència policial, l'activitat dels lladres no s'atura i els veïns de la partida de Grealó i Quatre Pilans han tornat a organitzar patrulles nocturnes

Enllaç a altres textos de l'autor

Estela Busoms González

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Lleida

Actualitzat

L'horta de Lleida és la zona agrària que envolta la capital del Segrià. Ocupa uns 5 quilòmetres a la rodona i hi viuen unes 5.000 persones en masos i cases aïllades. És precisament això, el fet de tractar-se de vivendes disseminades, el que facilita la feina dels lladres. En l'última setmana hi ha hagut mitja dotzena de robatoris. Sense anar més lluny, dissabte a la nit a la partida de Marimunt n'hi ha haver dos. De la primera casa se'n van endur diners i joies, i de la segona, quatre escopetes.

Dissabte els lladres es van endur joies d'aquesta casa de l'horta de Lleida (AAVV de Grealó i Quatre Pilans)

Si tirem una mica més enrere, la setmana passada li va tocar el rebre a la partida de Grealó i Quatre Pilans. Aquí els veïns s'han tornat a organitzar per fer sometents nocturns, unes patrulles de vigilància que consideren necessàries perquè --tot i que s'ha incrementat la presència de Mossos i Guàrdia Urbana, se senten desprotegits.

Els veïns de Grealó i Quatre Pilans han tornat a organitzar-se en patrulles (AAVV de Grealó i Quatre Pilans)

El president de l'Associació de Veïns d'aquesta partida, David Poca, explica que ja estan demanant pressupostos a empreses de seguretat per suplir el que ell qualifica de "carència" en aquesta matèria:

"Nosaltres sols no podem fer una funció que no és la nostra. Ens estem jugant el físic. Necessitem una solució o una altra, el que no podem fer és viure amb aquesta por"

Des dels Mossos asseguren que es mantindrà el dispositiu de vigilància reforçat que complementa la policia local. Un esforç que reconeix el president de la Federació de Veïns de l'Horta, Francesc Montardit, però que considera insuficient per frenar un grup de lladres reincidents i que es coneixen bé la zona:

"Sembla que siguin sempre los mateixos lladres. És molt difícil parar els peus a lladres que estan detinguts una i una altra vegada i que quan tenen la possibilitat, tornen a actuar"

Fonts de l'Ajuntament de Lleida asseguren que mantindran les tres patrulles extres de la Guàrdia Urbana que s'han destinat a l'Horta durant les nits i els caps de setmana per reforçar la seguretat a la zona.

 

ARXIVAT A:
Seguretat
Anar al contingut