El vídeo ha nascut com un anunci i s'ha convertit en reivindicació (Lupini & Ratini)

"Som nens de poble": infants de Flix reivindiquen la filosofia de vida en un vídeo viral

El vídeo de l'anunci d'una botiga de roba infantil s'ha convertit en una reivindicació de la vida als pobles, que en 4 dies ha tingut més de 10.000 visualitzacions a YouTube

Judith Casaprima SaguésActualitzat

"Som nens de poble i hem vingut jugar": amb aquesta frase, els nens i nenes de Flix es reivindiquen en un videoclip que s'ha fet viral. És el missatge d'un anunci que s'ha convertit en pocs dies en tota una declaració de principis que empodera els nens de poble, però també parla dels reptes dels joves que aposten per quedar-s'hi i per "una filosofia de vida", diuen les autores.

Poc es pensava la Clàudia Botello, una jove emprenedora que fa un any va obrir una botiga de roba infantil en aquesta localitat de la Ribera d'Ebre, que la idea de fer un anunci per al seu negoci tindria aquesta repercussió. En només 4 dies ja porta més de 10.000 reproduccions a YouTube

La Clàudia volia fer un espot per donar una mica d'empenta al seu incipient negoci, la botiga "Fins a la Lluna", però la idea va ser de la seva amiga Lydia Beltri. Les dues han explicat al programa Tot es Mou de TV3 com va anar.

Beltri ha destacat que només el fet d'obrir un negoci al poble ja és un repte, i a més van apostar per reivindicar la vida i els nens de poble.

"Aquí l'important no és que venguis roba, és el que estàs fent, que és apostar pel poble, per la canalla i per una filosofia de vida."

Així va créixer la idea: "Sabíem que volien fer una cançó electrònica, una cosa moderna, amb jocs de colors... i vam dir: "Farem una cançó, però l'ha de cantar la canalla", ha explicat la Lydia, que ve del món de la publicitat.

Beltri va fer la lletra i amb una productora audiovisual del poble, Lupini & Ratini Produccions Siderals, van enregistrar el videoclip amb els nens i nenes de Flix com a protagonistes. Ho han fet aquest mateix mes de desembre en diverses localitzacions de la comarca. El so el van mesclar a l'Oc estudi de Rasquera, a la Ribera d'Ebre.
 

El resultat: una reivindicació dels nens i la vida al poble

El muntatge ha resultat més que un anunci, és la reivindicació de la vida dels nens i nenes de poble i els seus avantatges, de l'aposta pel món rural i la seva filosofia de vida.

La lletra de la cançó ho resumeix en forma de rap, amb frases com aquestes:

"Nostres són els carrers, tothom ho sap, són les nostres normes. És un sentiment. Un superpoder

Aquí som els reis. Aquí manem doble. Et deu estranyar, perquè a la ciutat a tot arreu sobres. Aquí tothom compta.

Cada dia, una aventura, cada casa, algun amic. Ser nen de poble ho fa tot més guai. Créixer és més divertit. 

Les aventures es pausen quan mos criden a sopar. Casa meua comença al cartell de la població.

Som nens de poble i hem vingut a jugar."

"Som nens de poble" és un homenatge a la canalla que té la sort de poder jugar als carrers, diuen les autores.
 

La paròdia de la vida dels nens de ciutat 

En contraposició al missatge del videoclip, Joel Díaz, el presentador del late show de TV3 "Zona Franca" qüestiona la vida dels nens de ciutat que, segons diuen al video de Flix, "a tot arreu sobren". 

Díaz n'ha fet una versió parodiada pels "nens de Barna": 

Com a l'anunci "Som nens de poble", ha aconseguit també el que pretenia: un munt de visualitzacions, que han donat a conèixer la botiga de la Clàudia no només al poble i la comarca sinó a tot Catalunya.

ARXIVAT A:
Infància NadalXarxes socials Viral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut