Moscou

Solidaritat a Rússia amb tres germanes que van matar el pare abusador

S'enfronten a penes d'entre 10 i 20 anys de presó

RedaccióActualitzat

A Moscou, tres germanes adolescents van matar el seu pare que feia temps les tenia esclavitzades i abusava d'elles. Ara s'enfronten a penes d'entre 10 i 20 anys de presó.

Però hi ha hagut una onada de solidaritat amb elles perquè ni la justícia ni la policia russa no protegeix les dones que pateixen violència masclista. Demanen que les deixin lliures o que els imposin un programa de rehabilitació.

Ara fa un any, l'últim abús del pare va ser ruixar-les amb gas pebre. Aleshores les 3 germanes van esperar que es quedés adormit a la butaca i el van matar a ganivetades i cops de martell. Havien patit durant anys violència física, sexual i psicològica.

El judici ha començat i la fiscalia ha presentat càrrecs per assassinat premeditat. Angelina i Krestina Khatxaturian s'enfronten a 20 anys de presó, tenien 18 i 19 anys en el moment del crim. La pena per a la Maria, que en tenia 17, pot ser de 10 anys.

Solidaritat per part de la societat

El cas ha despertat una cadena de solidaritat amb les germanes. Aquest divendres, en una sala de Moscou es llegien històries pròpies o alienes de violència masclista. I s'escrivien cartes per a les germanes Khatxaturian.

Daria Serenko, organitzadora de l'acte i activista:

"Al voltant del 80% de les dones empresonades per assassinat ho estan per haver-se defensat de situacions de violència masclista. Així és com vivim."

Aquest dissabte han tornat al carrer. Amb cartells que diuen: "La defensa pròpia no és delicte".

Anastàsia:

"He escrit "les víctimes necessiten teràpia i no presó" perquè han patit violència tota la vida. No han viscut cap altra cosa."

Aleksandra Mitroxina:

"Quantes víctimes més necessitem a Rússia perquè finalment aprovin una llei de violència masclista? Moltes dones moren precisament perquè van a la policia. I no fan res perquè no hi ha cap llei."

La mare de les noies ha explicat en una entrevista que el pare la va fer fora de casa a punta de pistola. Si tornava les mataria. Gairebé no anaven a l'escola i els veïns sabien el problema. Però ningú les va treure d'aquell infern.

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut