Al-Jazeera ha difós el vídeo de tota l'operació amb els soldats entrant a la seva seu
Al-Jazeera ha difós el vídeo de tota l'operació amb els soldats entrant a la seva seu

Soldats israelians tanquen la seu de la cadena Al-Jazeera a Ramal·lah, a Cisjordània

La cadena, que ja no es pot veure a Israel, denuncia que li han pres material i que no els deixen emetre durant 45 dies

RedaccióActualitzat

A la Cisjordània ocupada, l'exèrcit israelià ha entrat a l'oficina que la cadena de televisió Al-Jazeera té a Ramal·lah i n'ha ordenat el tancament. La cadena, fundada a Qatar, denuncia que els han confiscat equipament.

En les imatges que ha emès la cadena es pot veure com els soldats entren armats i entreguen un document. És una ordre de tancament durant 45 dies.

La cadena també ha informat que, mentre eren a l'oficina, els soldats han arrencat un cartell de Shireen Abu Akleh. La periodista va morir fa dos anys per trets d'un soldat israelià mentre cobria una batuda militar a Cisjordània, un fet que va generar condemnes a escala internacional i va ampliar les tensions entre Israel i el canal.

El govern palestí ha condemnat l'actuació de l'exèrcit i l'ha qualificada de "crim i una clara violació del dret internacional".

Ramal·lah és la seu de l'Autoritat Nacional Palestina, el govern de Cisjordània

El mes de maig ja hi va haver una operació semblant, quan les autoritats israelianes van tancar l'oficina d'Al-Jazeera a Jerusalem, assegurant que aquest mitjà de comunicació amenaçava la seguretat nacional.

ARXIVAT A:
IsraelLlibertat de premsaGuerra a Gaza
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut