Pirineu lleidatà

Sobrevolant el Pirineu: tot i que han augmentat les nevades, la neu es fon més aviat

Un informe del Parc Natural de l'Alt Pirineu constata que des de fa 12 anys neva més, però a neu es fon més aviat a causa de les altes temperatures

RedaccióActualitzat

Els efectes de la crisi climàtica es noten a tot el planeta, també ben a prop. Hem sobrevolat el Pirineu, on es pot comprovar que, tot i que neva més, les altes temperatures van a més i fonen totes les reserves.

Els agents rurals s'enlairen amb l'helicòpter per saber si a mitjans de juliol encara queda gaire neu al Pirineu lleidatà. Es dirigeixen cap als cims després d'un any en què ha nevat menys a alta muntanya.

 

 

El primer que troben és el pic de Salòria, a més de 2.700 metres d'altura. Comproven que no hi ha rastre de neu. Segueixen sobrevolant les muntanyes i arriben al Monteixo; hi veuen només petites taques blanques.

Després es dirigeixen cap a la Pica d'Estats, el cim més alt de Catalunya, per veure quanta neu encara conserva.

I aquí, encara hi ha algunes congestes de neu. Des de fa 12 anys, el Parc Natural de l'Alt Pirineu elabora un informe per saber com està afectant el canvi climàtic el Pirineu. Constata que neva més, però les temperatures estan pujant i per tant, es fon més ràpid i això afecta la flora i la fauna.

 

 

Marc Garriga, director Parc Natural de l'Alt Pirineu:

"Estem fent seguiment d'alguns habitats associats a congesteres de neu i estem veient que el fet que duri menys el període de neu, aquests habitats estan sent perjudicats."

Des de l'aire, també comproven que els estanys que hi ha al voltant d'aquests pics ja estan totalment desglaçats.

L'helicòpter fa parada a uns 2.500 metres, a l'estany de la Coma de Sotllo, al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Aquí encara hi ha gruixos de neu.

 

 

Hem pogut comprovar que al Pirineu lleidatà encara queden reserves d'aigua en forma de neu. Una neu que d'aquí a unes setmanes s'acabarà de fondre enmig d'un paisatge espectacular.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut