Sobreviu 17 dies perduda a la selva de Hawaii menjant insectes i meditant
Amanda Eller amb els seus rescatadors
Hawaii

Sobreviu 17 dies perduda a la selva de Hawaii menjant insectes i meditant

S'havia trencat una cama i havia perdut les sabates. Els seus amics la van trobar gràcies a una campanya de micromecenatge

Xevi MiróActualitzat

Després de passar 17 dies perduda i ferida per la selva de Hawaii, Amanda Eller, una monitora de ioga de 35 anys, era rescatada gràcies als seus amics, que havien llogat un helicòpter. Havia sobreviscut a la selva dormint als caus de senglars i menjant insectes i plantes.

Un cop la van trobar, la instructora de ioga va dir que l'experiència havia estat "molt espiritual", que "havia meditat per calmar-se", però que en més d'una ocasió no va tenir clar si se'n sortiria.

"Pensava: has de prendre una decisió, pots asseure-te i morir, et pots sentir una víctima i sentir-te desgraciada, o pots començar a caminar i escollir la vida. Va ser el moment que vaig triar la vida. "

El passat 8 de maig, Amanda Eller va sortir al matí a fer una caminada de cinc quilòmetres per la reserva forestal de Makawao. Havia deixat el cotxe i es va posar a caminar. Dins el cotxe hi va deixar el telèfon, l'ampolla d'aigua i la cartera. Va pensar que per a una excursió tan curta no feia falta. Però després de fer una mica de meditació al costat d'un arbre caigut, es va desorientar i es va perdre. Diu que el primer dia no va parar de caminar fins a la mitjanit.

Pocs dies després de donar voltes pel bosc, va caure per un penya-segat. Es va trencar la cama i es fa fer una ferida al menisc. Les sabates les va perdre l'endemà en un torrent d'aigua. Dormia al terra, preferiblement sobre les roques, però també va trobar el cau d'un senglar que li va permetre compartir lloc amb ella.

Al cinquè dia de la seva desaparició, la família va iniciar una campanya on es recompensava amb 9.000 euros qui els ajudés a trobar-la. Després, la recompensa va pujar a 45.000. Els diners venien d'una campanya de micromecenatge.

Per menjar buscava fruita com les guaiabes silvestres, però altres vegades menjava plantes que li semblaven segures però que no coneixia. També va menjar cucs i altres bestioles que s'apropaven al seu cos, ja que després de més d'una setmana perduda, li quedaven poques forces per caminar.

"Sentia els helicòpters com em passaven per sobre i jo els hi feia senyals però no em veien, em sentia invisible. En aquells moments perdia bastant l'esperança."

Mentrestant, els voluntaris la buscaven per tot el bosc, buscaven restes humanes a l'aparell digestiu de senglars i fins i tot un d'aquests voluntaris va ser atacat per un senglar. Al catorzè dia de la seva desaparició, la policia va deixar de buscar-la, però amb els diners del micromecenatge la família va decidir continuar la recerca amb un helicòpter.

Va ser aquest helicòpter el que va trobar l'Amanda Eller al costat d'una cascada. Portava 17 dies desapareguda i amb prou feines es podia moure.

 

Una altra desaparició a la mateixa illa

Pocs dies després que Amanda Eller rebés l'alta a l'Hospital de Maui, es va trobar un altre excursionista, Noah Mina, però sense vida, a la mateixa illa. Mina s'havia perdut el dilluns 20 de maig.

Anar al contingut