Smoking Souls, tristos i enrabiats per no poder fer el concert que havien de fer aquest estiu a Elx
Smoking Souls, tristos i enrabiats per no poder fer el concert que havien de fer aquest estiu a Elx (Europa Press)
Elx

Smoking Souls acusa l'Ajuntament d'Elx, en mans de PP i Vox, de la suspensió d'un concert

La banda ha lamentat aquest fet, mentre altres artistes veuen en la cancel·lació un acte de censura lingüística. Al seu torn, el consistori ho nega i amenaça amb accions legals

Ramon LlubiàActualitzat

La banda de rock Smoking Souls ha expressat "tristor" i "ràbia" en fer saber als seus fans que no podrà fer el concert que tenia contractat aquest estiu a Elx. En un breu i contundent comunicat a les xarxes socials responsabilitza de la decisió l'Ajuntament, controlat per PP i Vox des de les eleccions del 28 de maig.

El conjunt havia d'actuar el 9 d'agost en el marc del Palmera Fest, un esdeveniment que coincideix amb les festes patronals de la capital del Baix Vinalopó.

 

 

Solidaritat de la comunitat musical

El missatge dels Smoking Souls, que canten en català, ha provocat la reacció de protesta d'un gran nombre de fans i altres membres de la comunitat cultural valenciana.

El també músic Xavi Sarrià ha estat especialment contundent en atribuir la suspensió a la censura lingüística.

 

 

En la mateixa línia de denúncia, a les mostres de solidaritat s'hi han sumat altres artistes com Feliu Ventura, Cesk Freixas, Los Chikos del Maiz i la discogràfica BankRobber.

Amb més d'una dècada de trajectòria, Smoking Souls van presentar l'any passat "La cura", el cinquè disc, editat pel segell bagenc Propaganda pel Fet. Entre altres llocs, la banda actuarà a les Barraques de Sitges el 18 d'agost i al Sant Jordi Club de Barcelona, el 7 d'octubre.

 

Desmentit i amenaces des de l'Ajuntament

El consistori ha respost a l'alarma creada amb un comunicat, també per xarxes socials. Hi desmenteix la suspensió de cap concert i nega l'existència del festival on hauria d'haver-se celebrat. A més, amenaça Smoking Souls de prendre accions legals si continua difonent informacions similars.

 

 

La cultura, en el punt de mira dels governs de dretes

La cancel·lació d'aquest concert s'afegeix a altres casos que recentment han afectat la cultura d'expressió catalana en ajuntaments governats per PP i Vox. El més conegut va ser la retirada de cinc revistes de la biblioteca de Borriana, entre aquestes "Cavall Fort" i "El Temps".

Pocs dies després, a Torrent, es va eliminar el nom de Vicent Torrent, fundador de l'històric grup Al Tall, de l'auditori municipal.

Fora de l'àmbit dels Països Catalans, a Valdemorillo (Madrid) es va suspendre la programació per al 7 de novembre de l'obra "Orlando", una adaptació de la novel·la de Virgina Woolf a càrrec de la companyia Teatro Defondo. Les últimes setmanes, Santa Cruz de Lezama (Cantàbria) ha eliminat la pel·lícula d'animació "Lightyear" d'un cicle de cinema d'estiu perquè s'hi veu un "petó lèsbic".

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut