Barcelona

Sis persones perden la vida en només 24 hores a les carreteres catalanes

Les vacances de Setmana Santa tornen a començar amb un balanç negre a les carreteres. En només 24 hores hi ha hagut sis morts i sis ferits greus en set accidents. Aquesta dada confirma una vegada més que aquestes dates són una excepció en la tendència general a la reducció de víctimes a les carreteres. El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, demana als conductors que extremin la prudència, moderin la velocitat, respectin les distàncies i facin cas de la senyalització.

Actualitzat

El més greu dels accidents que hi ha hagut en les últimes hores ha passat a la Nacional II, a l'alçada de la població de Quart, al Gironès. A quarts de tres del migdia, dues persones han mort i dues més han resultat ferides greus en una topada frontal entre dos vehicles. Gairebé a la mateixa hora hi ha hagut un altre accident mortal a les Borges del Camp, al Baix Camp. Un xoc entre un turisme i una motocicleta ha provocat la mort del conductor d'aquest últim vehicle.

A la Ronda de Ponent de Mollerussa, aquest migdia hi ha hagut un accident similar. El conductor d'una motocicleta de gran cilindrada ha mort després de col·lisionar amb un turisme per causes que de moment es desconeixen.

Dissabte al vespre hi va haver una altra víctima mortal a l'autovia A-2, a l'altura d'Esparreguera, i aquesta tarda hi ha hagut 4 ferits greus més. Dos han estat en un accident a Caseres, a la Terra Alta i els altre dos a Torrebesses, al Segrià.

A més d'aquests cinc morts i sis ferits greus, que hi ha hagut en les últimes hores en les carreteres catalanes, s'ha trobat un home mort a Veciana, a l'Anoia. Pel que sembla, el seu vehicle va sortir de la via i es va precipitar per un barranc, quedant amagat entre uns matolls. Sembla que el conductor havia mort unes hores abans, però tot apunta que l'accident feia, fins i tot, dies que havia passat.

Pasqua negra a la carretera

Si des del 2004 les xifres de mortalitat d'any rere any es van reduint des dels 435 morts del 2004 als 333 del 2007, en l'operació de Setmana Santa, el balanç ha passat del mínim històric del 2004 -5 morts- als 12, l'any passat. Caldrà esperar a Dilluns de Pasqua per saber si es confirma aquesta tendència, però, en tot cas, els sinistres d'aquestes últimes hores obliguen a fer un toc d'atenció, davant de la sortida massiva de 465.000 vehicles prevista per dijous i divendres.

El director del Servei Català de Trànsit s'ha mostrat especialment preocupat per aquestes tràgiques estadístiques i recorda la necessitat d'una conducció responsable davant el fet que moltes de les causes dels accidents són errades humanes. Josep Pérez Moya confia que la segona fase de l'operació de trànsit de Setmana Santa acabi sent força menys dramàtica.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut