Encara hi hauria més de 1.500 persones concentrades, segons la Guàrdia Civil (EFE/Pepe Torres)

Sis dies de rave incombustible en un poblet de Granada, amb milers de participants

Entre el veïnat n'hi ha que ja n'estan farts i d'altres que confessen que s'han sumat a la festa
Virgínia Arqué Nueno Actualitzat
TEMA:
Mobilitat

La Peza, un poble de Granada de 900 habitants, gairebé ha triplicat la població des de divendres passat. I és que hi ha més de 1.500 persones acampades en uns terrenys municipals amb vistes a Sierra Nevada on s'està celebrant una festa rave il·legal des del 30 de desembre passat.

N'hi ha arribat a haver més de 4.000, segons l'alcalde del municipi, Fernando Álvarez, que denuncia que tot plegat es va muntar en hores, sense cap mena d'autorització i sense donar-los temps a reaccionar.

Alguns veïns reconeixen que el soroll és constant, però asseguren que no els molesta; d'altres confessen que s'han sumat a la festa; i també n'hi ha que ja no poden més, segons assegura l'alcalde:

"Estem entre la decepció i la desesperació, perquè això està agafant un tint dramàtic."

Desenes d'autocaravanes i cotxes han aparcat als terrenys ocupats i al voral de la carretera (CCMA)

Els assistents, de tot Europa

Música les 24 hores i assistents de tot Europa, segons han explicat alguns dels participants, que asseguren que no hi ha hagut cap incident i que ho deixaran tot recollit:

"Agafes, acampes, però no tens horari de quan vols ballar. Són DJ, és música tecno, cadascú té el seu col·lectiu. Hi ha gent de Suïssa, d'Itàlia, d'Alemanya, de França, de tot Europa."

"Està ben organitzat. La gent s'ha portat molt bé, poques escombraries, cap baralla", ha conclòs un noi de València, en marxar.

La rave s'ha instal·lat en una zona de cultiu on acabaven de plantar civada (CCMA)

Hi han acampat amb tendes i autocaravanes, hi han instal·lat escenaris i punts de venda d'aliments i begudes. 

Els assistents han muntat una "miniciutat" dins del recinte, segons denuncia l'alcalde (CCMA)

L'alcalde denuncia que hi ha centenars de cotxes aparcats als vorals que compliquen la mobilitat i lamenta que ni tan sols comporta un benefici econòmic per al poble, perquè al campament tenen tot el que necessiten:

"Han muntat una miniciutat. Hi ha de tot, escenaris, forn, pizzeria, bars, botigues de roba, massatges, absolutament de tot, quan ho vaig visitar em vaig quedar força sorprès."

La festa havia d'haver acabat aquest dimarts, però s'allargarà fins al dia de Reis (EFE/Pepe Torres)

La Guàrdia Civil descarta desallotjar-los

L'alcalde reconeix que no sap qui ha muntat la "rave":

"La festa la van muntar en hores. No sabem com s'ha gestat, creiem que ha estat una tasca minuciosa perquè estan perfectament organitzats dins del desordre que hi ha."

El consistori va presentar una denúncia dissabte davant la Guàrdia Civil per l'ocupació indeguda dels terrenys, que són de cultiu i on hores abans que comencés la festa s'hi havia plantat civada.

A més de música tecno les 24 hores, també s'hi fan projeccions de llum a la nit (CCMA)

La policia, però, ha descartat intervenir-hi perquè consideren que un desallotjament forçós generaria un problema d'ordre públic per la gran quantitat de gent que hi ha concentrada.

Això sí, han desplegat un ampli dispositiu policial que manté la zona perimetrada i també s'hi han desplegat mitjans aeris de vigilància.

La Guàrdia Civil ha perimetrat la zona perquè no hi entri ningú més (CCMA)

De moment, hi ha hagut 4 detencions.

La primera, la d'un jove que volia saltar-se un control policial, va atropellar un agent i ha estat condemnat a 8 mesos de presó i a una multa per atemptat a l'autoritat i lesions, en un judici ràpid. Els altres tres detinguts van ser arrestats aquest dimarts, un per atemptat a l'autoritat i els altres dos per tràfic de drogues.

També s'ha hagut d'evacuar una persona, un jove italià intoxicat per consum d'alcohol, que va ser traslladat a l'hospital de Guadix.

A més, s'han posat desenes de sancions per infraccions de trànsit, venda i tinença il·lícita de drogues o per danys a l'entorn, tot i que no en facilitaran les dades fins que la festa acabi.

La mobilitat per entrar i sortir de la població és un altre dels inconvenients que està provocant la festa, tant pels controls de trànsit que s'hi han establert com pel gran nombre de vehicles que hi ha aparcats als vorals i a l'entrada i sortida del municipi.

Divendres passat, a més, un camió va quedar encastat en un carrer estret i van trigar vuit hores a treure'l.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat Oci nocturn
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut