El discurs del primer ministre va ser televisat i es va poder seguir en directe (Reuters/Boo Junfent)

Singapur abolirà la llei que castiga les relacions homosexuals

El govern, que no ha posat data a la derogació de la llei, s'ha compromès en canvi a protegir el matrimoni entre home i dona

Redacció/Agències

Eufòria entre la comunitat LGTBI de Singapur per l'anunci fet, aquest diumenge, pel primer mininstre Lee Hsien Loong, durant un discurs a la nació.

El govern ha decidit treure del codi penal la llei 377A, que prohibeix el sexe entre homes.

La llei, que és de l'època colonial i no s'estava aplicant de forma activa, considera l'homosexualitat com "una indecència greu" i la castiga amb penes de fins a dos anys de presó.

"Crec que és el més correcte. Tot i que seguim sent una societat àmpliament conservadora, les persones homosexuals ara són més ben acceptades a Singapur, especialment els més joves", ha dit Lee Hsien Loong en un discurs televisat.

Les penes contra les relacions homosexuals poden arribar als dos anys de presó (Reuters/Boo Junfent)

El matrimoni, només entre home i dona

El primer ministre ha advertit, però, que no canviaran la definició de matrimoni, sinó al contrari: faran una revisió constitucional per protegir-lo i mantenir-lo com està, només entre un home i una dona.

Tampoc estan oberts a cap canvi en les normes d'adopció ni en els valors educatius que s'imparteixen a les escoles.

El cap de govern no ha posat data a la derogació de la llei però l'anunci ha estat acollit amb esperança per la comunitat LGTBI.

Bryan Choong, portaveu d'un grup d'advocats de la comunitat LGTBQ, considera l'anunci agredolç i demana que no es tanqui la porta al matrimoni gai.

"Molta gent celebra la mesura, que era molt esperada. Però molta altra gent sent que falta molt per fer i el fet que el primer ministre hagi parlat de salvaguardar l'actual definició de matrimoni deixa moltes preguntes sense resposta", avisa Bryan Choong.

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Homofòbia
Anar al contingut