Simó assegura que s'estan impulsant reformes per revertir el fracàs de PISA (ACN/Francesc Voltas)

Simó insta les famílies per carta a implicar-se "en l'estudi i la gestió de pantalles"

La consellera d'Educació ha enviat una missiva a les famílies d'alumnes amb una crida per revertir els mals resultats de les proves PISA

RedaccióActualitzat

Les famílies d'alumnes han rebut aquest dijous una carta de la consellera d'Educació, Anna Simó, en què se les insta a implicar-se per revertir els mals resultats de les proves PISA.

En concret, se'ls fa una crida perquè acompanyin els fills i filles en "l'estudi o a la lectura i la gestió responsable del consum de pantalles de dispositius electrònics".

Això, l'endemà que el president Aragonès proposés un pacte de país als grups parlamentaris.

En la missiva, Simó reconeix que els mals resultats de rendiment que dibuixa l'informe PISA van més enllà de l'àmbit educatiu i tenen "repercussions socials i de país".

Per això, assegura que ja s'estan impulsant les reformes necessàries per revertir aquesta situació i afegeix que es reforçaran, en especial, els aprenentatges en lectura, matemàtiques i llengües.


"L'escola ha de ser diversa"

La consellera també demana suport per als docents i remarca que des del departament valoren el seu esforç per gestionar la "complexitat" dels centres. "Són professionals que necessiten la confiança i la implicació de les famílies, el vostre suport", demana.

En aquest sentit, Simó defensa que l'escola "ha de ser diversa" perquè ho és la societat:

"Hem de ser capaços d'atendre com cal aquesta diversitat i reforçar l'assoliment de les competències que ha d'adquirir tot l'alumnat".

Unes paraules que arriben després de la primera reacció d'Educació, polèmica, als mals resultats de l'informe. Inicialment, els van atribuir a una sobrerepresentació de l'alumnat nouvingut, tot i que després van rectificar i van admetre que la mostra sí que era correcta.

"Compto amb vosaltres per fer pinya a favor d'una educació de nivell per als nostres fills i filles", conclou l'escrit.

Aquesta és la carta completa:

 

ARXIVAT A:
Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut