Una imatge de la consellera d'Educació, Anna Simó
Simó ja va enviar una carta dilluns a les famílies, que va indignar les associacions federades de famílies d'alumnes (ACN/Mariona Puig)

Simó demana als docents que participin d'un "debat serè i enriquidor" per millorar l'educació

En una carta enviada al personal educatiu, la consellera els demana que ajudin a identificar l'origen de les dificultats i les prioritats per millorar l'aprenentatge de l'alumnat

RedaccióActualitzat

Després d'enviar una carta a les famílies, la consellera d'Educació, Anna Simó, s'ha adreçat aquest divendres a les direccions, docents i personal educatiu dels centres públics. Els demana que participin d'un "debat serè i enriquidor" per millorar el sistema educatiu.

Arran dels mals resultats de l'informe PISA, Simó admet que cal "reforçar el sistema educatiu", però diu que cal temps per fer-ho i "un consens ampli".

Per això, demana als docents que contribueixin a identificar l'origen de les dificultats detectades, així com a "concretar les prioritats per millorar l'aprenentatge de l'alumnat". No detalla, però, de quina manera poden participar d'aquest debat.

Alumnes fent classe amb ordinadors a l'escola Minerva de Lleida
Alumnes fent classe amb ordinadors a l'escola Minerva de Lleida (ACN/Anna Berga)

En la carta, la consellera reconeix l'esforç del personal educatiu "per garantir l'aprenentatge i la plena integració de tot l'alumnat", i la seva accelerada adaptació als canvis i situacions excepcionals, com la pandèmia.

Per últim, assegura que les mesures plantejades aquesta setmana es treballaran amb les formacions polítiques "amb compromisos a llarg termini i amb dotació econòmica."

En aquest sentit, Simó parla d'un augment del 20% del pressupost, de la incorporació de prop de 7.000 docents, la reducció de ràtios progressivament i la inversió en acollida i en educació inclusiva.


Resposta sindical

La Intersindical ha contestat a la consellera Anna Simó que la confiança que ha ofert aquest divendres per carta als docents "no pot ser recíproca".

En un comunicat difós a través d'internet, la formació recorda a la titular d'Educació que a principis del 2022 l'aleshores conseller Josep Maria Cambray va prometre que revertiria "totes les retallades" durant aquesta legislatura. "Gairebé dos anys més tard, el Govern encara no ha complert la seva promesa", lamenta el sindicat.

A banda, la Intersindical retreu a Simó que fa tres dies va anunciar que el pressupost del 2024 destinat al seu departament "no tindrà ni un augment del 10%". La formació es pregunta com es podrà "revertir la deriva educativa" sense els "recursos necessaris".


Les famílies demanen autocrítica

La carta que va enviar a les famílies, en la qual la consellera els demanava "implicació en l'estudi i la gestió de pantalles", ha despertat la indignació de les associacions federades de famílies d'alumnes.

L'AFFAC exigeix propostes concretes i autocrítica. Retreu a Educació que no hagi escoltat els seus informes i demandes sobre la segregació i pobresa infantil, dues conseqüències que atribueixen a la doble xarxa educativa.

D'altra banda, consideren les declaracions de la consellera "ambigües i contradictòries", cosa que diuen que fa evident que "continuen sense tenir un pla per desplegar mesures concretes".

Podeu llegir la carta de la consellera a les direccions, docents i personal educatiu aquí:

Carta a direccions, docents i personal educatiu by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut