El líder de Forza Italia en un míting l'abril del 2022 (Reuters/Remo Casilli)

Silvio Berlusconi té leucèmia i està ingressat a l'UCI d'un hospital de Milà

Berlusconi ha iniciat la quimioteràpia per combatre el tipus de càncer a la sang que debilita la salut del líder de Forza Italia

RedaccióActualitzat

L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi té leucèmia, segons ha revelat aquest dijous el diari Corriere della Sera. El rotatiu explica que la pneumònia que el va obligar a ingressar aquest dimecres en un hospital de Milà ve provocada per aquest tipus de càncer a la sang, que ha debilitat la seva salut. 

Aquest diagnòstic que avançava el diari italià ha pres força després que l'agència italiana ANSA ha informat que el líder de Forza Italia ha iniciat el tractament de quimioteràpia per combatre la malaltia. 

De moment no s'ha fet públic cap comunicat mèdic, ni s'ha confirmat públicament el diagnòstic que Berlusconi pateixi una forma de leucèmia. S'espera que el metge personal del líder de Forza Italìa, Alberto Zangrillo, cap de la unitat de l'hospital on es troba ingressat, faci algun comunicat, tot i que sembla que la família vol mantenir la privacitat sobre l'estat de salut del polític, segons alguns mitjans.

Berlusconi, de 86 anys, està ingressat en una unitat de cures intensives de l'Hospital de San Raffaele de Milà, on "ha passat la nit tranquil, tot i que les seves condicions es consideren greus, encara que estables", segons explica el diari citant fonts hospitalàries. 

El senador de Forza Italia no està intubat i es manté alerta: "També se'n sortirà d'aquesta", va dir el seu germà Paolo, que aquest dimecres el va visitar. Acompanyat en tot moment per la seva parella, la diputada Marta Fascina, il Cavaliere també va rebre la visita dels seus fills. Els familiars han tornat aquest dijous. 

Una imatge d'arxiu de Silvio Berlusconi, que amb 86 anys ha vist deteriorar-se la seva salut (Reuters/Guglielmo Mangiapane)

En un primer moment es va parlar d'una hospitalització per problemes cardíacs i després per una pneumònia, però les sospites van arrencar la setmana passada quan uns dolors el van fer ingressar més dies del previst al mateix centre, on aparentment s'havia de fer un control rutinari. Va estar hospitalitzat entre el 27 i el 30 de març, i en sortir del centre mèdic, Berlusconi no va voler fer declaracions a la premsa. El Corriere della Sera assegura que les proves a què es va sotmetre Berlusconi haurien confirmat el càncer que ha propiciat la pneumònia.

La salut del quatre vegades cap de l'executiu italià s'ha deteriorat bastant els últims temps, amb ingressos hospitalaris periòdics i una operació a cor obert.

El gener del 2022 va ingressar a l'hospital milanès per una infecció del tracte urinari. El setembre del 2020 va estar hospitalitzat a causa d'una pneumònia bilateral després d'infectar-se de covid-19, mentre que el 2019 el van intervenir per una obstrucció intestinal. Prèviament, el juny del 2016, va ser sotmès a una operació de cor en la qual se li va implantar un marcapassos.

 

Suport a Berslusconi

Antonio Tajani, ministre d'Exteriors i company de partit, ha explicat des de Brussel·les que Berlusconi es recupera dels efectes d'una infecció: "Està ingressat a cures intensives perquè no s'havia resolt un problema anterior relacionat amb una infecció, però parla i està despert", ha dit.

Altres líders polítics li han traslladat públicament missatges d'ànim. La primera ministra, Giorgia Meloni, el govern de la qual forma part el partit de Beslusconi, li ha enviat una salutació "sincera i afectuosa" a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, el líder de la Lliga, Matteo Salvini, ha compartit una imatge al costat de Berlusconi: "Força, Silvio, Itàlia t'espera".

Fins i tot aquest matí al Senat ha rebut l'aplaudiment dels seus companys, en un gest per donar-li ànims quan el president de la Cambra ha citat el seu cognom per cridar-lo a una votació.

També han desitjat la seva recuperació diversos líders de partits a l'oposició italiana.

 

Una figura controvertida

Malgrat la seva edat i les diverses causes judicials que té obertes des de fa anys, el líder polític i milionari de la indústria televisiva continua sent una figura popular a Itàlia. 

Durant tota la seva vida s'ha vist envoltat d'escàndols, com ara les festes sexuals que organitzava a les seves mansions.

Va ser acusat el 2011 de tenir relacions sexuals amb una prostituta menor d'edat en les anomenades festes "bunga bunga". Al febrer un tribunal el va absoldre de les acusacions de subornar testimonis en aquest cas, que va esclatar fa més d'una dècada. 

A l'exprimer ministre italià l'acusaven d'haver subornat 24 persones --la majoria, noies que havien assistit a aquestes festes-- perquè prestessin un fals testimoni en un judici on se l'acusava de pagar per relacions sexuals amb la noia de 17 anys.

L'absolució en primera instància de l'exmandatari italià posa fi, per ara, a més de 10 anys de processos derivats d'aquella nit.

Des que va entrar en política l'any 1994, la carrera de Berlusconi ha estat marcada per batalles legals. El 2013 el van inhabilitar per frau fiscal, però posteriorment, i un cop complerta la condemna, va poder tornar a presentar-se a les eleccions.

 

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut