Més de mig milió de joves de 18 anys poden beneficiar-se del bo cultural aquest 2024 (ACN)

Si tens 18 anys i no has demanat el bo cultural jove, encara hi ets a temps

Cultura amplia fins al 31 d'octubre el termini per demanar els 400 euros del bo cultural per a joves que fan 18 anys aquest 2024

RedaccióActualitzat

Si acabes de fer o fas els 18 aquest any i encara no has demanat els diners del bo cultural per a joves, encara hi ets a temps.

El Ministeri de Cultura ha ampliat fins al 31 d'octubre el termini per sol·licitar-ho, que en principi acabava aquest dilluns. Hi ha un any per gastar els diners i es pot gestionar en aquesta web

Al bo cultural, que té una quantia assignada de 400 euros, poden acollir-se tots els nascuts l'any 2006 i l'import s'ha de destinar a adquirir productes culturals com entrades per al cinema, el teatre, concerts, l'òpera, dansa, comprar llibres o videojocs, premsa o bé subscripcions a plataformes musicals o audiovisuals.

Els 400 euros de la targeta prepagament estan dividits en: 100 euros per a productes físics, per exemple, llibres, premsa o discos; 100 euros per a productes digitals, com subscripcions a plataformes, premsa digital, pòdcasts o videojocs en línia, i 200 euros per a arts escèniques: música, teatre, òpera, cinema, dansa i museus.

Segons les previsions del Ministeri de Cultura, més de mig milió de joves poden beneficiar-se aquest any d'aquest ajut. Hi poden accedir els joves de nacionalitat espanyola, aquells que tinguin residència legal a l'Estat, els sol·licitants d'asil, desplaçats temporals o estrangers extutelats.

Els 400 euros del bo cultural es divideixen en 100 euros per a productes físics, 100 per a productes digitals i 200 més per gaudir d'arts escèniques (CCMA)

Amb aquesta iniciativa, el Ministeri de Cultura pretén fidelitzar el públic més jove al consum de productes culturals, a més d'oferir un suport addicional al sector.

Dins dels pressupostos generals del 2023 es va destinar una partida de 210 milions d'euros per al bo cultural per a joves. 

 

Anar al contingut